Gilad Şalit evine döndü

Gazze Şeridi'ndeki tutsaklığının ardından, İsrail ile Hamas arasında varılan tutuklu takası anlaşmasının bugünkü ilk aşaması kapsamında serbest kalan İsrailli uzman çavuş Gilad Şalit, 1940 gün sonra Mitzpe Hila'daki evine döndü.

Gilad Şalit evine döndü
18 Ekim 2011 Salı 18:54 tarihinde eklendi, 1.085 kez okundu.

Tel Nof'taki askeri üsten bir Skorsky helikopteri ile yola çıkan Şalit ve ailesi, saat 17.00 (TSİ 18.00) sıralarında Mitzpe Hila'ya ulaştı. 
    
Mitzpe Hila'da Şalitler'in evine giden yolda binlerce kişilik insan zinciri oluşturan İsrailliler, ellerinde çiçekler ve İsrail bayraklarıyla helikopterin inişini beklerken, helikopter Mitzpe Hila'da bekleyenlerin üzerinde bir kaç tur attı. 
    
Evin yakınlarında bir alana inen helikopterden bir araç konvoyuna geçen Şalit ve ailesi, evlerine giden yolda ilerlerken, bekleyenler sevinç gösterileri ve çığlıklar içinde, Şalitler'in konvoyuna çiçekler attı. Konvoya, motosikletli polislerden oluşan bir eskort öncülük etti; ayrıca yine polis araçları Şalit ailesinin bulunduğu araçların önünden ve arkasında yol aldı. 
    
Konvoyun Şalitler'in evin önünde durmasıyla, kalabalıktan yeniden alkışlar, sevinç çığlıkları yükseldi; bekleşenler "Gilad sağ salim eve döndü" sloganları atarak sevinç gösterisinde bulundu. Şalitler ise herhangi bir açıklama yapmadan doğruca evlerine girdi. 
    
Mitzpe Hila'da Şalit'i karşılayanlar arasında, yakındaki Arap köyü Neiliya'dan gelenlerin de yer aldığı öğrenildi. 
    
Bu arada, Şalit'in geri dönüşünü kutlamak için Mitzpe Hila'ya 140 şişe şampanya getirildiği de verilen bilgiler arasında.