Gilani'ye 27 Şubat'a kadar süre

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Başbakan Yusuf Rıza Gilani'yi siyasi krizi kışkırtmak ve mahkemeye itaatsizlikle suçladı.

Gilaniye 27 Şubata kadar süre
13 Şubat 2012 Pazartesi 08:13 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkındaki bir rüşvet davasını yeniden açmayı reddettiği için ''kanunlara ve mahkemeye itaatsizlik'' suçlamasıyla bugün son bir kez daha hakim karşısına çıkan Gilani, erken saatlerde partisine üye bakanlar ve milletvekilleriyle Anayasa Mahkemesi'ne geldi.
    
Gilani, 7 üyeli Mahkeme önünde yaptığı savunmada, suçsuz olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanının anayasaya göre dokunulmaz olduğunu söyledi.
    
Mahkeme ise Gilani'nin savunmasını kabul etmeyerek Başbakanı suçlu buldu.
    
Gilani ise bunun üzerine mahkeme heyetinden ek süre talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek, 27 Şubat'a kadar ek süre tanıdı.
    
Uzmanlar, mahkemenin verdiği ek sürenin Gilani'nin 27 Şubat'a kadar görevde kalması anlamına geldiğini belirterek, bunun aynı zamanda 15 gün sonra yapılacak senato seçimi için hükümete zaman tanıdığını ifade ettiler.
    
Yusuf Rıza Gilani, duruşmanın bitmesinin ardından gazetecilere açıklama yapmadan mahkemenin arka kapısından ayrıldı.
    
Enformasyon Bakanı ve hükümet sözcüsü Firdevs Aşık Avan, ise duruşmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Gilani'nin suçsuz olduğuna inandıklarını, kararın siyasi olduğunu ileri sürdü.
    
Başbakan ve avukatlarının mahkemeye gerekli dosya ve bilgileri sunduğunu açıklayan Avan, ''Mahkemenin kararı değişmedi. 27 Şubat'taki duruşmayı bekliyoruz. İktidardaki Pakistan Halk Partisi, bu tip sorumluluklarının bilincinde olarak görevinin başındadır'' dedi.