Giresun Üniversitesi kayıtlara başladı

Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) yeni öğretim yılı kayıtları başladı. Öğrenciler, 2-6 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracak.

Giresun Üniversitesi kayıtlara başladı
02 Eylül 2013 Pazartesi 15:44 tarihinde eklendi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı açıklamada, ilk gün yoğunluğuna rağmen gereken hazırlıkları tamamlanan ve tüm önlemler alınan kayıt merkezinde öğrencilerin kayıtlarının aksamadan ve süratli bir şekilde yapıldığını söyledi. Prof. Attar, "Bu yıl üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında olup, ek kontenjanlar ve uluslararası öğrencilerle birlikte yaklaşık 8 bin yeni öğrencimiz kayıt yaptıracak. Yeni kayıtlarla birlikte üniversitemizin öğrenci sayısı 30 binleri bulacaktır. Giresun Üniversitesi olarak, Giresun’a katkımız artarak devam etmektedir.” dedi.

Aldığı bilgilere göre, üniversiteyi daha çok ülkenin doğu illerinden gelen öğrencilerin tercih ettiğini gördüklerini söyleyen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Attar, “Bu da Giresun’un ve üniversitemizin bir başarısıdır. Ve bunun farkında olarak doğuyla bölgemizin daha da kaynaşması için bu yıl, 'Damladan Deryaya, Halaydan Horona' projemizi hayata geçireceğiz. Üniversitemiz, huzurlu ve güvenli bir üniversitedir. Bu zamana kadar üniversite içinde farklılıklar nedeni ile hiçbir olayın ya da olumsuzluğun yaşanmaması bunun göstergesidir. Umuyorum bundan sonra da bu böyle devam edecektir. Biz bir aileyiz. Buraya okumaya gelen tüm çocuklarımız bizim çocuklarımızdır. Biz artık onların ailesiyiz. Ailelerin gözü arkada kalmasın.” diye konuştu.

Attar, yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilere ve ailelerine 'üniversitemize hoş geldiniz' diyerek, “16 Eylül’de başlayacak 2013-2014 akademik eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Gülizar Bulut da duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben rektör hocayı bir televizyon kanalında izledim ve çocuğumun bu üniversiteyi tercih yapmasını istedim.” şeklinde konuştu. Rektör Attar, daha sonra Giresun Emniyet Müdürlüğü’nün ücretsiz çay ve simit dağıttığı standa geçerek, burada velilerle sohbet etti


CİHAN