Giresun Üniversitesi'nde Hocalı katliamı konuşuldu

Giresun Üniversitesi'nde (GÜ) düzenlenen Hocalı Soykırımı Konferansı'nda konuşan Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkiysan ile önceki Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın Dağlık Karabağ'da Azeri sivillere uygulanan soykırımın icraatçılarından olduğunu söyledi.

Giresun Üniversitesinde Hocalı katliamı konuşuldu
25 Şubat 2013 Pazartesi 20:09 tarihinde eklendi, 1.063 kez okundu.

 

 
Güre Yerleşkesi'nde düzenlenen konferans Türk ve Azerbaycan milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Anma etkinliklerin amacıyla ilgili değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Attar, "Amaç, çok şanlı ve onurlu geçmişe sahip Türk tarihinin acılı sayfaları olduğunu hatırlatmaktır. Türklere yapılan en son soykırım olması nedeniyle bir daha tekrar edilmemesi için hafızalarımızda canlı tutmaktır" dedi. Attar, "Önceki Devlet Başkanı Robert Koçaryan'da, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkiysan da 26 Şubat 1992'de Karabağ'da uygulanan soykırımın icraatçılarıdır. Bu kişiler bugün şanlı Türk devletine dil uzatma cesaretini göstererek Türkleri ve büyük Türk tarihini sözde soykırımla itham etme cesaretini ve küstahlığını da kendilerinde görebilmektedirler" diye konuştu.
 
Giresun Müftüsü Necati Akkuş'un şehitler için duası sonrasında Hocalı Soykırımı Konferansı'na geçildi. Konferansın oturum başkanlığını yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, "Bu gibi durumları küçüklük olarak görüp gündemimizden çıkarıyoruz. Bu doğru değil. Yapmamalıyız. Nasıl zaferleri anıyorsak, acılarımızı da, felaketlerimizi de hatırlamalıyız. Unutursak aynı felaketleri yaşamak zorunda kalırız" dedi.
 
Daha sonra söz alan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, 5 milyondan fazla Türkün sadece Türk olduğu için soykırıma uğradığını belirterek şöyle konuştu:
 
"İnsanlık tarihindeki hiçbir savaşta iki yaşındaki bir çocuk ağaca çivilenmemiştir, hamilelerin karnı deşilip bebekleri öldürülmemiş, diri diri insanlar yakılmamıştır. Tarihimizin kahramanlıkları kadar soykırıma uğramış sayfalarına da sahip çıkmamız lazım. 5 milyondan fazla Türk sadece ve sadece Türk olduğu için soykırıma uğratılmıştır. Ancak bunu kimse görmek istemiyor. Bize karşı yapılmış soykırımları bizim parlamentomuz gündeme getirmeyecekse hangi parlamentolar gündeme getirecek?"
 
Konferans Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade ile Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Karabağ Tarihi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev'in konuşmasıyla devam etti.

DHA