Giresun'da büyük skandal

Giresun’un 30 bin nüfuslu Tirebolu ilçesinin Milli Eğitim Müdürlüğü, yardıma muhtaç öğrencilerin listesini internet sitesinden yayımlayarak bir skandala imza attı

Giresunda büyük skandal
15 Haziran 2011 Çarşamba 12:21 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

 

Çeşitli okullarda öğrenim gören 415 öğrencinin yanı sıra bunların anne ve babalarının isimleri de teşhir edildi. Bu olayın bir benzeri de Nisan ayında Samsun'un Bafra İlçesi'nde yaşanmıştı.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre, Tirebolu Kaymakamlığı, ilçe genelinde okuyan yardıma muhtaç öğrencilere yardım yapılmasına karar verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu kapsamda yoksul öğrencilerin bir listesini hazırlandı. Ancak müdürlük para yardımında bulunulan bu öğrencilerin isimlerini internet sitesinden yayımlayarak deşifre etti. Öğrencilerin sınıfı, kimlik numaraları, anne ve baba isimleri de listeye konuldu. Milli Eğitim Müdürü Ali Şanlı “Bir yanlışlık olmuş” dedi.
 
SAMSUN'DA DA BENZERİ OLMUŞTU
 
Samsun'un Bafra İlçesi'nde de Nisan ayında benzeri bir eğitim skandalı yaşandı. Bafra Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardıma muhtaç öğrencilerin listesini istedi.
 
Bunun üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim okullarında okuyan 468 yardıma muhtaç öğrencileri, liste halinde hazırladı.
 
Fakat Müftülüğe verilecek liste, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından resmi internet sitesinde de yayınlanınca ortalık iyice karıştı. Skandal, listedeki öğrencilere yapılan yardımın şova dönüştürülmesi ve ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle içinden çıkılmaz bir hal almıştı.