Giresun'da okullara kar tatili

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim öğretime 1 gün ara verilirken, il genelinde 531 köy yolundan 390'ı ulaşıma kapandı.

Giresunda okullara kar tatili
08 Ocak 2013 Salı 11:38 tarihinde eklendi, 2.425 kez okundu.

 

Giresun-Sivas karayolunda da ulaşım Eğribel Geçidi'ndeki yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle dün gece yarısından itibaren sağlanamıyor.
 
Aşırı kar yağışı nedeniyle, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerindeki tüm okullar, Giresun Merkez, Görele, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde de taşımalılar ile köy okullarında eğitim öğretime bugün ara verildi. 
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Giresun'da 390 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre, Giresun merkezde 23, Alucra'da 33, Bulancak'ta 50, Çamoluk'ta 26, Çanakçı'da 13, Dereli'de 31, Doğankent'te 7, Espiye'de 26, Eynesil'de 2, Görele'de 18, Güce'de 15, Keşap'ta 24, Piraziz'de 15, Şebinkarahisar'da 59, Tirebolu'da 28 ve Yağlıdere'de de 20 olmak üzere 390 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
 
Öte yandan Eğribel Geçidi'nde etkili olan aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle Giresun-Sivas karayolu ulaşıma kapandı.
 
Dün geceden beridir yolun ulaşıma kapalı olduğu öğrenilirken, Giresun'un iç kesimlerde bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'la olan karayolu bağlantısı sağlanamıyor.

CİHAN