Giresun'da tsunami gibi dalga!

Giresun’da dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Giresunda tsunami gibi dalga!
24 Eylül 2014 Çarşamba 11:46 tarihinde eklendi, 8.338 kez okundu.
Giresun'da sabaha karşı başlayan fırtına büyük afete yol açtı. Giresun merkezde büyük hasara neden olan fırtına Atatürk Bulvarı, Liman Sahası, Gemilerçekeği bölgesinde, Emniyet ve İtfaiye binalarında hasara neden oldu. Bir çok araç yolda mahsur kalarak hasar gördü.
 
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte yaşanan afetle ilgili açıklamalarda bulundu. Giresun'da benzer olayların 5 yılda bir yaşandığını hatırlatan Başkan Aksu, şunları söyledi:
 
"1999 ve 2009 yılında aynı felaketi gördük. Yoldaki araçlar oyuncak gibi suların önünde savruldu, deniz yola taştı. Bugün aynı manzara ile karşı karşıyayız. Yıllardır ifade ediyoruz; Bu yol Karadeniz iklim şartlarına uygun değil. Araçlar hasar gördü, binalar hasar gördü, yollar hasar gördü. Bu yol, vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit ediyor. Bu yol bir an önce yeniden masaya yatırılmalı. Karayolları hatasıyla yüzleşmeli, hatasını düzeltmelidir."
 
Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı Kerim Aksu, 
 
"Vatandaşlarımızın sakin olsun, acil olmadıkça araçlarını çıkarmamsın. Afette zarar görenlere her türlü yardımı yapıyoruz. Tüm birimlerimiz vatandaşların zarar görmemesi için teyakkuz halinde. Yaptığımız tespitlere göre 30 dolayında araç hasar gördü. Bu felaketlerin bir daha yaşanmaması için bugünden tedbir alınması gerekir " diye konuştu.

 

DHA