Gizem'e son veda

Norveç'te iki hafta önce yaşanan Utöya katliamında hayatını kaybeden Türk kızı Gizem'in cenaze töreni şu dakikalarda yapılıyor.

Gizeme son veda
01 Ağustos 2011 Pazartesi 15:19 tarihinde eklendi, 1.085 kez okundu.

 

Anders Behring Breivik’in Norveç'in başkenti Oslo’da düzenlediği saldırının ardından Utöya Adası’nda gerçekleştirdiği katliamda can veren 68 kişiden biri olan 17 yaşındaki Gizem'in cenaze namazı Trondheim kentindeki bir futbol sahasında kılındı.
 
Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsilen CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünge katılıyor.
 
Törende konuşan Davutoğlu, "Bu tören birçok açılardan çok özel anlamlar ifade ediyor. Gizem ve çok saygın arkadaşları bu saldırıda hayatlarını kaybederken hepimize büyük mesajlar sundular. Biz onlardan ders aldık. Bu cenaze töreni bile bir derstir" dedi.
 
"GİZEM BÜTÜN İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANININ SEMBOLÜDÜR"
 
"Bu dersleri, en azından benim aldıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Birinci mesajım ailelerine: dünyadaki en büyük acı evlat acısıdır. Hiçbir şey onun üzerine geçemez ancak öyle evlatlar vardır ki sadece ailelerine hayırlı evlat olmazlar" diyen Davutoğlu, "Gizem şu andan itibaren bütün insanlığın ortak vicdanının sembol ismidir. Gizem hiçbir zaman unutulmayacak. Gizem uluslararası alanda hoşgörünün resmidir. Nerede hoşgörüden bahsedilse akla gizem gelecektir. Gönlünüzü müsterih tutun. Gizemin anıları hep taze kalacak" ifadesini kullandı.
 
Hem Müslüman hem de Hıristiyan din adamlarının katıldığı törenin ardından cenaze Moholt Kilise Mezarlığı'nın Müslümanlara ait bölümüne defnedilecek.
 
Ardından Gizem'in okulunda da öğretmenleri ve arkadaşlarının katılımıyla bir tören düzenlenecek.
 
Tören Norveç'in NRK televizyonundan da canlı yayınlanıyor.