Gizem'in karaciğeri ile hayata tutundu

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde çok miktarda hap içerek intihara kalkışan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki Gizem Uysal'ın bağışlanan organlarından karaciğeri, 3 yıldır organ bekleyen 48 yaşındaki Veysi Akyol'a nakledildi.

Gizemin karaciğeri ile hayata tutundu
20 Eylül 2013 Cuma 19:00 tarihinde eklendi, 1.564 kez okundu.
Veysi Akyol, geçirdiği başarılı ameliyatın ardından organ naklinde bulunan genç kızın ailesine teşekkür etti.
 
Bandırma İlçesi'nde geçen Perşembe günü çok miktarda hap içerek ölmek isteyen Gizem Uysal, baygın halde bulunup ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gizem Uysal, burada yapılan tüm tedavilere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine ailesi kızlarının organlarının bağışlanmasına karar verdi. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen operasyonun ardından genç kızın karaciğeri, iki böbreği ile dalağı nakil bekleyen hastalara umut oldu.
 
'UMUTARIMIZIN SÖNDÜĞÜ ANDA MUTLU HABERİ ALDIK'
 
Gizem Uysal'dan alınan karaciğer Bursa'da 3 yıldır karaciğer yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle organ nakli bekleyen gıda mühendisi Veysi Akyol'a uyum sağladı. Prof Dr. Ekrem Kaya ve ekibi tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan operasyonun ardından genç kızdan alınan karaciğer Akyol'a başarı ile nakledildi.

Operasyonun ardından adeta yeniden hayata geldiğini belirten iki çocuk babası Veysi Akyol, "Ağabeyim bana kendi karaciğerini vermek istedi. Ancak son anda karaciğerin nakil için uygun olmadığı anlaşıldı. Tam ümitlerimizi kaybettiğimiz anda bir karaciğer bağışının uyum sağladığını öğrendik. Şu an çok mutluyum. Ameliyattan çıktığım için bana organlarını bağışlayan aileye teşekkür edemedim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Veysi Akyol'un öğretmen eşi Sema Akyol da (44) eşinin 3 yıl boyunca çok sıkıntı çektiğini ve doktorların nakil olmadığı taktirde eşine 3 ay ömür biçtiklerini söyleyerek, "Eşim evde rahatsızlanınca hastaneye geldik. Biz buradayken organ nakli koordinatörleri bize uygun karaciğer bulunduğunu söyleyerek bizi hastaneye çağırdılar" dedi. Organ bağışı konusunda da insanların daha duyarlı olması gerektiğini belirten Sema Akyol, bağışı yapan aileye teşekkür etti.
 
2 BÖBREĞİ DE HASTALARA NAKLEDİLDİ
 
Bandırma Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreterlik yapan genç kızın iki böbreği de Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne çağrılan 15 hasta arasında Sevgi Özsaraç ve Yaşar Ölmez'e uyum sağladığı tespit edildi. Dokuları uyuşmayan hastalar bir sonraki nakil için evlerine dönerken Özsaraç ve Ölmez'e ise böbrekler Prof. Dr. Ekrem Kaya ekibi tarafından nakledildi.

DHA