Gizli reklama büyük ceza

TV’de giydikleri kıyafetlerin markalarını söyleyerek, “gizli reklam” yaptığı gerekçesiyle Saba Tümer, Esra Erol, İvana Sert, Çağla Şikel gibi isimlere RTÜK’ten para cezası yağdı.

Gizli reklama büyük ceza
04 Aralık 2012 Salı 09:42 tarihinde eklendi, 1.964 kez okundu.

Ekranların en sevilen sunucuları Saba Tümer, Esra Erol, İvana Sert, Çağla Şikel, Müge Anlı, Özge Özberk gibi isimler, ekranda giydikleri kıyafetler, takılar ve aksesuarların reklamını yaptıkları için RTÜK tarafından para cezasına çarptırıldı.


RTÜK raporunda ünlü sunucuların, kıyafet, gözlük ve saatlerinin markası, kuaförlerinin ismi ile takı ve ayakkabı mağazalarının gizli reklamını yaptıkları ve logolarının da uyarıcı işaret olmadan kullanıldığı için para ya da uyarı cezası aldıkları ifadeleri yer aldı. 
 
Esra Erol’a 352 bin TL ceza!
 
ATV’deki “Evlen Benimle” ve “Tatlı Sert” adlı programlarda sunucular Esra Erol ve Müge Anlı’ya bazı giyim firmalarının gizli reklamı yapıldığı gerekçesiyle 176’şar bin 427’şer liradan toplam 352 bin 854 lira ceza verildi. “Saba Tümer’le Bugün” ve “Bugün Ne Giysem”in sunucuları Saba Tümer, Çağla Şikel, İvana Sert ve Özge Özberk’e de ünlü firmaların reklamının yapılması nedeniyle uyarı cezası verildi. “İkbal’le Hayatın İçinden” programına da yine bir giyim markasının reklamını yaptığı için 29 bin 799 lira para cezası verildi.