Gizli sosu buldu pizzadan oldu

Domino’s Pizza, yeni geliştirdiği domates sosu formülüyle pizza yapma eğitimi vermek için 226 restoranını dün saat 14.00 - 16.00 saatleri arasında kapalı tuttu. Domino’s, yeni sosla yüzde 50 ciro artışı hedefliyor

Gizli sosu buldu pizzadan oldu
18 Şubat 2012 Cumartesi 10:15 tarihinde eklendi, 3.814 kez okundu.

 

Domino’s Pizza, yeni geliştirdiği domates soslu pizzanın eğitimi için Türkiye genelindeki restoranlarını dün 14.00 - 16.00 saatleri arasında kapattı. Domino’s, iki saat boyunca 35 ildeki 226 restoranda, mağaza müdürü ve çalışanlarına daha lezzetli pizzanın nasıl yapılacağına ilişkin eğitim verdi. Yeni domates sosuyla yapılan pizzalar dün 16.00’dan sonra satışa çıktı.
 
14.00 - 16.00 arasında satış yapmayan Domino’s Pizza’nın kaybı, geçen haftadaki aynı saatlere göre karşılaştırıldığı, 9 bin 685 adet pizza oldu. Yaklaşık 10 bin pizzanın parasal karşılığı ise 105 bin 92 lira olarak açıklandı. Domino’s, 226 restoranda satışın başladığı saat 16.00’dan 17.00’ye kadar ise 4 bin 468 pizza satarak, geçen haftaya göre satışlarında yüzde 29 artış yakaladı.
 
Sos Manisa’da üretiliyor
Domino’s Manisa’da Yonca Gıda’ya ürettirdiği sosun reçetesini sır gibi saklıyor. En lezzetli pizza hedefiyle pizzanın hamuruna sürülen domates sosunun öncekinden farkının ise daha yoğun domates tadı ve içindeki baharat karışımının Türk damak tadına yakınlaştırılması olarak açıklandı.
 
Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, yeni sos ile birlikte 2012 yılında ciroyu yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Saranga, 13.5 milyon kişiye yeni lezzeti tattırmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:
 
“Türkiye yatırım hedefimizin 40 milyon TL olduğu 2012 yılında toplam 70 yeni şube daha açarak, 46 ilde olmayı ve tedarikçilerimize 115 milyon TL’lik katma değer sağlamayı hedefliyoruz. 3 bin çalışanımız var. Üretimde yüzde 100 yerli ürün kullanıyoruz. Dünyada 70 ülkede toplam 9 bin 500 şube ile hizmet veren Domino’s geçen yıl 500 milyon adet pizza satarak en çok pizza satan şirket oldu. 2011 dünya cirosu 6 milyar dolar olarak gerçekleşti.”
 
Dünkü eğitim esnasında restoran çalışanlarına tarçınlı, sarımsaklı ve terayağlı ekmek yapımı anlatıldı. Ayrıca Aslan Saranga’nın, Dominos’un hedeflerini anlattığı video çalışanlara izletildi. Saranga bu videoda, “Dominos ailesi kendisiyle yarışmaktan vazgeçmiyor. Hız bizim için en önemli vazgeçilmez özelliğimiz. En hızlı pizzayı servis etmemizin yanısıra, yeni sosuyla en lezzetli pizzayı müşterilerimize sunacağız. Hız konusunda gelebileceğimiz en iyi noktadayız. Artık tamamen lezzete odaklanacağız. Siz Dominos’un lezzet ustalarısınız” dedi.
 
Beğenmeyene para iadesi
Dominos lezzetli pizza iddiasına dün itibariyle, “Beğenmeyene 30.90 TL’ye kadar para iadesi” garantisi sunmaya başladı. Pizzayı aldıktan sonra 1 saat içinde ‘pizzayı beğenmedim’ diyerek para geri alınabiliyor.
İstanbul Yeşilpınar’daki Avrupa Konutları’nda yer alan Domino’s restoranında çalışanlara eğitim veren Eğitim Müdürü Ümmühan Köksoy, ‘beğendiği halde beğenmedim diyerek parasını isteyecek müşteri olursa’ sorumuza, “Lezzet konusunda çok iddialıyız. Ayrıca Türk insanı yemek için yalan söylemiyor. Sonuçta biz biliyorsunuz 30 dakika içinde pizza getiremediğimizde de bedava veriyoruz ve bu çok az oluyor. Pizza geç kalsın diye asansörü tutan müşteri olmadı mı, oldu ama bunlar çok az” cevabını verdi.
 
16.00’da müşteri geldi
Yeşilpınar’daki Dominos mağazası 16.00’da kapılarını açar açmaz iki müşteri geldi ve yeni sosla yapılan pizzaları denedi. Müşterilerden Türkan Dur, “Yeni sosla yapılmış pizzayı çok beğendim. ‘Kayseri Ateşi’ ismindeki pizzayı sürekli yerdim. Bu sosla tadı daha lezzetli olmuş” dedi. Hasip Şile ise, “Farkı çok anlayamadım ama domates tadı daha baskın olmuş sanırım” dedi.

Milliyet