Gizlice gömdü,terfiyi kaptı

Cafer Erçakmak'ın 'gizlice' gömülmesiyle ilgili suçlanan Sivas Mezarlıklar Müdürü, belediye başkanına başdanışman oldu.

Gizlice gömdü,terfiyi kaptı
16 Aralık 2011 Cuma 09:32 tarihinde eklendi, 3.816 kez okundu.

 

Sivas davasının bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak’ın ‘habersiz bir şekilde gömülmesi’ olayı nedeniyle müştekiler tarafından ‘görevi ihmal’le suçlanan Sivas Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca’nın terfi edildiği ortaya çıktı. Karaca’nın Sivas Belediye Başkanı Başdanışmanı olarak göreve başladığı belirlendi. Karaca, ihmal suçlamasına karşı çıktı. 
 
Zamanaşımı gölgesinde devam eden Sivas olaylarına ilişkin davada eksik olmayan skandallara bir yenisi eklendi. Sivas davasının 1 numaralı sanığı Cafer Erçakmak’ın aranırken hayatını kaybettiği Sivas’ta habersiz bir şekilde gömülmesinde ihmali bulunduğu iddia edilen Sivas Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca’nın Sivas Belediyesi Başkanı Başdanışmanı olarak atandığı ortaya çıktı. Karaca, atama işlemiyle ilgili olarak Radikal’in sorularını yanıtladı. Karaca, görevi ihmal suçlamasını kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: 
“Cafer Erçakmak’ın defin işlemi bittikten sonra, mezar başında dua edilirken gittim. Resmi süreç ne gerekiyorsa o yapıldı. Mezara günde 8-10 cenaze geliyor. Emniyet özel bilgi vermediği müddetçe, kimin kim olduğunu bilemem. Ayrıca ölen kişinin açıkta kalması tehlikeli. Sivas’ta üç-dört Cafer Erçakmak var. Torunları var amcaoğulları var. Hangisi olduğunu bilemeyiz.” 
 
‘Emniyet de oradaydı’ 
Cafer Erçakmak’ın defin işleminin sabah erken saatte yapıldığını söyleyen Karaca, “Erkenden defin yapılmış. Biz sonradan durumdan haberdar olduk. Mezarlıktaki o mu, bir sakıncası var mı diye sorduk. Emniyet zaten oradaymış, ekip olarak gelmiş izliyorlarmış. Temas kurduğum yetkililer, ‘Bilgimiz var, haberimiz oldu’ dediler. Artık nereden haberleri oldu onu bilmiyorum. Onlar da mezarlığa gelmişler, sivil kıyafetli oldukları için ben tanımadım. Onlar da işlem üzerindeymiş. ‘Takip ediyoruz’ dediler. Bu hususta hakkımda kovuşturma ve soruşturma, hiçbir şey yok.” 
 
‘Savcılığa bildirmeliydi’ 
Ancak müştekilerin avukatları farklı düşünüyor. Avukat Şenal Sarıhan, Karaca’nın mezarlıklar müdürü iken, ölen kişinin, aranan Cafer Erçakmak olduğunu öğrenince hemen savcılığa bildirmesi ve tespit yaptırması gerektiğini belirtti. Sarıhan, bunu yapmayan Karaca’nın ‘görevi ihmal’ ettiğini savundu. 
Aynı zamanda Sivas davası kapsamında tutuklu Latif Karaca’nın akrabası olduğunu anlatan Karaca, “66 yaşında. Kanaatimiz suçsuz yere yatıyor. Olaya karışma ihtimali yok. Memur zaten PTT’de. PTT’nin önünde çekilen resimlerde ‘Aa, bu da var’ dedikleri için alınmış” dedi.

Radikal