Glasgow Rangers'a şok ceza!

Glasgow Rangers'a transfer yasağı getirildi. İskoçya Futbol Federasyonu'nun kararına göre Glasgow ekibi önümüzdeki 1 yıl boyunca hiçbir futbolcuyu renklerine bağlayamayacak.

Glasgow Rangersa şok ceza!
24 Nisan 2012 Salı 18:04 tarihinde eklendi, 1.101 kez okundu.

 

İskoçya Futbol Federasyonu, Glasgow Rangers takımına 1 yıl boyunca transfer yapma yasağı ve 160 bin sterlin para cezası verdi.
 
Şubat ayında 49 milyon sterlinlik vergi borcu nedeniyle kayyuma devredilen ve 10 puanı silinen Rangers’a, federasyon tarafından 12 ay transfer yapma yasağı getirildi.
 
Kulübe 160 bin sterlin para cezası veren federasyon, kulübün başkanı Craig Whyte’ı ise ömür boyu futboldan men cezasına çarptırdı.
 
Kararı değerlendiren Whyte, ”Benim hayatımı etkilemez. Sadece Rangers’ı etkileyeceğinden dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu bir rezalet” dedi.
 
Son 3 yılın şampiyonu Rangers, ligde lider Celtic’in 18 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.
 
1873 yılında kurulan Glasgow Rangers, 1972 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı kazanırken, 2008 yılında ise UEFA Kupası finalinde Zenit St. Petersburg’a 2-0 yenilmişti.
 
Ligde 54 kez şampiyon olan mavi-beyazlı ekip, bugüne kadar 33 kez İskoçya Kupası ve 27 kez de İskoçya Lig Kupası’nı müzesine götürdü.