Go-kart faciasına 6 yıl ceza istendi

Tuğba Erdoğan'ın başının koparak ölmesine neden olan kaza ile ilgili soruşturmada, pistin işletmecisi Y.M. ile kardeşi Ö.M. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi

Go-kart faciasına 6 yıl ceza istendi
08 Mart 2013 Cuma 15:25 tarihinde eklendi.

 

Bir ay önce meydana gelen olayda, sözlüsü ve arkadaşlarıyla birlikte çevre yolundaki bir alışveriş merkezinin bahcesinde bulunan go-kart pistine gelen Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tugba Erdoğan, go-kartta atkısının aracın arka tarafında bulunan ve hareket etmesini sağlayan aks miline sarılması nedeniyle başı koparak yaşamını yitirdi.
 
Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Tuğba Erdoğan’ın ölümünde, bilirkişi raporuna göre pis te go-karta bineceklere yönelik bir uyarı tabelesı olmadığı gibi işletmecilerin de aldığı önlem bulunmuyordu.
 
Olay sırasında da piste bulunan işletmeci Y.M. ile kardeşi Ö.M.’nin, Erdoğan’ın ölümünde asli kusurlu oldukları belirtildi. Savcılık tarafından yapılan soruşturmada, ayrıca go-kart pistinin yeterliliği konusunda belge istemediği gerekçesiyle Adapazarı Belediyesi de tali kusurlu bulundu.
 
Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, işletmeci iki kardeş hakkında genç kızın üzerinde atkısı olduğu halde go-kart aracına binmesine izin vererek, taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

DHA