Go-kart faciasından trajedi çıktı

Sakarya'daki go kart pistinde yaşanan kazada başı koparak hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan'ın (24) cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Go-kart faciasından trajedi çıktı
08 Şubat 2013 Cuma 13:59 tarihinde eklendi, 4.590 kez okundu.

Sakarya'da arkadaşlarıyla go-kart pistinde yaptığı kazada başı koparak hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan'ın (24)cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Erdoğan ailesinin 1995 yılında bir kızlarını daha lösemi hastalığından kaybettikleri ortaya çıktı. Tuğba'nın arkadaşları o dehşet anını anlattı ve "‘Bir anda başını yerde yuvarlanırken gördük’ dediler.

 
Adapazarı’nda bir alışveriş merkezinin bahçesinde bulunan Go kart pistinde sözlüsü ve iki arkadaşıyla birlikte go kartla gezerken atkısının go kartıın aksına dolanması sonucu başı koparak ölen 24 yaşındaki Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tugba Erdoğan’ın ölümüyle ilgili konuşan ve dehşet danını anlatan arkadaşları ‘Bir anda başını yerde yuvarlanırken gördük’ dediler. Bu arada olay sonrasında gözaltına alınan işletme sahibinin kardeşi Ömer Malkoç ‘Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan sevk edildiği mahkemece adli kontrol cezasıyla serbest bırakılırken facianın yaşandığı piste 'kasksız binmeyin" yazılı tabelaya rağmen genç kızın kasksız olarak go karta bindiği öne sürüldü.     
 
Adapazarı’nda dün yaşanan go kart faciasında can veren Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Tugba Erdoğan’ın ölüme gitmesiyle ilgili süreç de belli oldu.
 
DEHŞET ANI
 
Alınan bilgilere göre Sakarya Üniversitesinde çevreci olarak bilinen ve TEMA adına etkinlikler de yapan 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, sözlüsü olduğu belirtilen üniversite öğrencisi Muhammet E.Ö., onun kardeşi Ahmet Ö. ve kız arkadaşı Seba G. İle birlikte eğlenmek için Şeker Mahallesi’nde bulunan go kart pistine geldiler.
 
Burada go kart kiralayan Tuğba Erdoğan arkadaşlarıyla birlikte pisttte hız yaparken bir anda arkadaşları genç kızın başının gövdesinden ayrıldığını ardından da aracının pistteki lastiklere çarptığını gördü. Poliste ifade veren sözlüsü Muhammet E.Ö. “ Piste go kartla geziyordu. Ne olduğunu anlamayadık. Herşey bir anda oldu” dedi. Diğer arkadaşları da " Bir anda başını yerde yuvarnlanırken gördük. Hepimiz donduk kaldık" dediler 
 
İŞLETMECİ GÖZALTINDA
 
Üniversiteli Tuğba’nın yaşamını yitirdiği Go kart pisti Adapazarı Belediyesinden 2012 yılının Haziran ayında ruhsat alındıktan sonra faaliyete geçti. Ruhsatta işletmeci olarak Yunus Malkoç görünürken, olay sırasında piste bulunan kardeşi Ömer Malkoç talihsiz kaza sonrasında polis tarafından gözetim altına alındı. ‘Taksirle ölümü sebebiyet’ vermek suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Ömer Malkoç ifadesinde gençlerin olay sırasında kimsenin olmadığı bir sırada gelerek go kart kiralayıp bindiklerini söyledi.
 
Sorgusu sonrasında adli kontrol cezası verilen Ömer Malkoç adliye çıkışında gazetecilerin olayla ilgili olarak sorularını cevapsız bırakılırken fotoğraf ve görüntü alınmasına da tepki gösterdi.
 
'KASK TAKIN' UYARISI VAR
 
Talihsiz ölümün yaşandığı Go kart pisti bugun tedbir amaçlı olarak kapatıldı. Sadece gazetecilerin görüntü almak için geldiği go kart pistinde yaşanan kazanın izleri hala dururken, go karta binecekler için .asılı bulunan güvenlik uyarısındaki ‘Kask ve emniyet kemeri takın’ uyarısı dikkatlerden kaçmadı.
Tabelada go karta binecekler için ‘Lütfen kaskınızı takın, emniyet kemerinizi bağlayın’ yazılı uyarısı yer alıyordu
 
BAŞINDA KASK YOKTU
 
Uyarı tabelasının bulunduğu go kart pistirnde, feci şekilde yaşamını yitiren üniversiteli Tugba kaza sırasında başında kask olmadığı belirlendi. Genç kızın kask olsaydı bu talihsiz kazanın meydana gelmeyebileceği belirtiliyor
 
YEŞİL KASKOL MUHAFAZA ALTINDA
 
Polisin yaptığı ilk tespitte Tuğba Erdoğan’ın ölümüne neden olduğu belirlenen yeşil kaşkol da olay sonrasında polis tarafından el konuldu. İddialara göre genç kızın go karta kaşkolunu boynuna iki kez dolayarak bindiği ve hızla giderken kaşkolunun bir ucunun aracın aksına dolanması sonrasında atkının boynunu koparttığı tespit edildi.
 
GO KART YEDDiEMİNE TESLİM EDİLDİ
 
Bu arada olayın meydana geldiği go kart Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine yedi emine teslim edildi. Soruşturma kapsamında yapılacak inceleme sonrasında geri teslim edilecegi belirtiliyor.
 
İKİNCİ EVLAT ACISI
Dün akşam Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Sakarya üniversitesi Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın cenazesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Burada otopsi yapılan genç kızın cenazesini almak için Kütahya’da yaşayan emekli baba Süleyman Erdoğan ve 11 yaşındaki oğlu Murat ile akrabaları geldi.   
 
"ŞİKAYETÇİ OLDUM"  
 
Yıllar sonra bir kızını daha feci bir kaza neticesinde kaybeden acılı baba Süleyman Erdoğan“ 3 kız bir erkek çocuğu babasıydım. 1995 yılında 9 yaşındaki kızım Merve lösemi hastalığından hayatını kaybetti. Merve öldüğünde Kızım Tuğba 6 yaşındaydı. Kızımın kullandığı Go Kart aracının arkasında koruyucu yumuşak kafalık yok. Başında kask bulunmuyor. Geçen yıl da burada bir kızın uzun saçları aynı şekilde sıkışmış ama saçları koparak kurtulmuş. Kamu davası zaten açıldı. Bende dün ifademi verdim ve şikayetçi oldum. Ben bu işin peşini bırakmam ve bırakmayacağım da. Böyle eğlence yerlerinin iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Benim çocuğum genç yaşında öldü. Başka insanların çocukları ölmesin. Kızım bir an önce mezun olup ekmeğini kazanmak istiyordu. Allah’tan geldik yine ona gideceğiz. Ayakta durmak zorundayız" şeklinde konuştu.
 
Adli Tıp Kurumu’ndan kızının cenazesini alarak Kozlu Mezarlık Müdürlüğü’nde yıkama işlemlerini yapan baba daha sonra cenazeyi toprağa vermek üzere memleketi Kütahya’ya götürdü.

CİHAN