Göçükte kalan işçi toprağa verildi

Zonguldak’ta, göçük altında kalarak hayatını kaybeden işçi toprağa verildi.

17 Ocak 2013 Perşembe 17:36 tarihinde eklendi.

 

Merkez ilçeye bağlı Gelik beldesinde, özel bir maden ocağında çalışan 2 çocuk babası Yunus Aktaş (36), sabah saatlerinde tavandan çöken postanın altında kalarak hayatını kaybetti. Aktaş’ın naaşı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Aktaş’ın cenazesi, merkez ilçeye bağlı Keller köyünde, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi. 
 
DEDESİ YILLAR ÖNCE GÖÇÜKTE ÖLMÜŞ
 
10 yıldır maden işçisi olan Aktaş’ın babası Sefer Aktaş’ın maden ocaklarından emekli olduğu, dedesi Kadir Aktaş’ın ise 1953 yılında göçük altında kalarak öldüğü ortaya çıktı.  
 
Bu arada, Çatalağzı beldesindeki kömür yıkama tesisinde (lavuar) yüksekten düşme sonucu olay yerinde ölen Kadir Çelep isimli işçinin de yarın beldeye bağlı Doğancılar Mahallesi'nde öğle namazını müteakip defnedileceği öğrenildi.  
 
10 GÜNDE 4 İŞ KAZASI: 11 ÖLÜ
 
7 Ocak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağının eksi 630 kodunda, taşeron firmanın galeri açma işini yürüttüğü sırada metan gazı püskürmesi (degaj) sonucu 8 maden işçisi ölmüştü. 
 
Bu olayın ardından, Kilimli beldesindeki özel bir maden ocağında çıkan yangında 1 işçi ölmüş, 5 işçi yaralanmıştı. Bu olay henüz tazeliğini korurken, bugün yaşanan iki ayrı iş kazasında 2 işçi hayatını kaybetti. 
 
Kamuoyundaki eleştiriler üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özel sektöre madencilik gibi ağır işlerin ihale edilip edilmeyeceğini gündeme aldıklarını kaydetmişti. 

CİHAN