Göçükte kalan işçinin cesedine ulaşıldı

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan madencinin cesedine 4 saat sonra ulaşıldı.

Göçükte kalan işçinin cesedine ulaşıldı
29 Kasım 2013 Cuma 18:54 tarihinde eklendi.


Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkiinde kaçak işletilen maden ocağının tavanı çöktü. Olay sırasında ocakta çalıştığı belirtilen 3 çocuk babası Naci Güledağı, göçük altında kaldı. Olay yerine sevk edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye (kurtarma) ekipleri ile bölgede madencilikle uğraşan vatandaşların 4 saat süren çalışması sonucu Güledağı’nın cesedine ulaşıldı.

İşçinin cesedinin ocaktan çıkarılması sırasında, yakınları sinir krizi geçirdi. Güledağı'nın cesedi, olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

YILLIK İZİNDEYKEN KAÇAK OCAĞA GİRMİŞ

Bu arada, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde 13 yıllık maden işçisi olan Naci Güledağı’nın 11 Kasım itibariyle yıllık izne ayrıldığı, bu sürede kaçak ocakta çalıştığı öğrenildi.

Atatürk Devlet Hastanesi’nde gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Ocakta yaşamını yitiren merhum işçi, TTK’da çalışan bir arkadaşımız. 11 Kasım itibariyle yıllık izni kullanmaya başlamış. Şu an kurum kayıtlarında yıllık izinde olduğu gözüküyor. 12 Aralık itibariyle de iş başı yapması beklenirken maalesef böyle bir iş kazasına maruz kaldı. Burada asıl olan, bir işçinin daha iş kazasında hayatını kaybetmiş olması. Maalesef kaçak ocaklar havzanın bir gerçeği haline geldi.” dedi.


CİHAN