Göğüs kanserini konuştular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ile Adile Sultan Kasrı'nda bir araya geldi.

Göğüs kanserini konuştular
22 Kasım 2014 Cumartesi 21:51 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"Emine Erdoğan, Jill Biden ile görüşmesinde ortak ilgi alanları üzerine sohbet etti. Hayatını eğitim çalışmalarına adamış bir eğitimci olan Biden'ın sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadınların eğitimi, toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, yaygın bir kadın sağlık sorunu olan göğüs kanserinin erken teşhisi gibi konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle dinledi"
 
KANSERİN ERKEN TEŞHİSİ
"Jill Biden, tıp uzmanlarıyla birlikte lise seviyesindeki okullara giderek genç kızları bilinçlendirdiklerini, doğru beslenme ve sigaradan uzak durma konusunda eğitim verdiklerini ifade etti. Emine Erdoğan da, erken teşhisin önemi kadar kansere sebebiyet verecek yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Emine Erdoğan, özellikle göğüs kanserini önleyici bir tedbir olarak cilde temas eden kimyasallardan uzak durulmasının ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin gerekliliğini vurguladı"
 
Görüşmeye ABD Ankara Büyükelçisi'nin eşi Holly Holzer Bass ve Sümeyye Erdoğan'ın da katıldığı ifade edildi.