Gökçek hakkında suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında hakaret ve iftira gerekçesiyle kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

Gökçek hakkında suç duyurusu
23 Ekim 2014 Perşembe 12:51 tarihinde eklendi.

Avukatları Ünal Demirtaş ve Mehtap Cabak Özcan aracılığıyla 22 Ekim günü tarihinde suç duyurusunda bulunan CHP’li Nazlıaka, Gökçek’in hakaret ve iftiralarla kendisine saldırarak Ankaralıların sorunlarını dile getirmesini engellemeye çalıştığını belirtti. Ankara’nın şebeke suyundaki sorunu Meclis gündemine taşıyan ve bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşan Nazlıaka, bu süreçte Melih Gökçek’in sistematik olarak kendisine hakaret ettiğini, iftira attığını ve hedef gösterdiğini ifade ederek, “Devletin konu ile ilgili en yetkili kurumu olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Ankara’nın suyuyla ilgili yaptığı açıklama bu konudaki iddialarımızın doğruluğunu tartışmaya yer vermeyecek şekilde kanıtlamıştır. Ancak Melih Gökçek, su konusunu şahsım üzerinde kişiselleştirerek kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerde bulunmuştur.” dedi.

Suç duyurusunda; Melih Gökçek’in sosyal medyadaki paylaşımları ve yazılı ve görsel basındaki açıklamaları ile muhalefetin denetleme yetkisini kullanan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden ifadeler kullandığına vurgu yapılmıştır. Ayrıca Gökçek’in Nazlıaka’nın kişilik haklarına saldırdığı, kendisinin ve ailesinin can güvenliğini tehlikeye atacak beyanlarda bulunduğu belirtilmiştir.

"GÖKÇEK, SORUNA ORAKLANMAK YERİNE ŞAHISLARA ORAKLANIYOR"

Dilekçede şu ifadeler yer almaktadır: "Müvekkile Anayasa’nın ve Meclis içtüzüğünün kendisine verdiği muhalefet görevini, Ankara halkının yüksek çıkarları için hukuka uygun ve meşru muhalefet ederek yerine getirmesine rağmen, şüpheli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, hem yazılı ve görsel medyadaki beyanlarında, hem de sosyal medyadaki beyanlarında, kendisine yöneltilen haklı eleştirileri dikkate alıp Ankara halkının şebeke suyundan kaynaklanan sağlık sorunlarını çözmek ve Ankara halkına sağlığa uygun temiz su sağlamaya çalışmak yerine, sanki Ankara'da böyle bir sorun yokmuş gibi, olayı müvekkile nezdinde kişiselleştirmiş, siyasi eleştiri sınırlarını aşarak, Müvekkile'ye yönelik zincirleme hakaretlerde ve iftiralarda bulunmuş, Müvekkile’yi kendi yandaşlarına hedef göstermiş ve Müvekkile’nin ve ailesinin can güvenliğini tehlikeye atmıştır."

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaptığı açıklamada, "Gökçek, soruna odaklanmak yerine sorunu dile getiren şahıslara odaklanıyor. Hizmet üretmek yerine laf üreterek ve kişilere saldırarak siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş olan birisidir. Buna dur demenin zamanı çoktan geldi. Melih Gökçek, bir an önce aklını başına toplayıp Başkent’in belediye başkanı olduğunu hatırlamalı ve Ankaralıların sorunlarına çözüm bulmalıdır." dedi.


CİHAN