Gökçek harekete geçti!

Gökçek, cemaate karşı belediye bünyesinde görevden alma operasyonu başlattı.

Gökçek harekete geçti!
17 Nisan 2014 Perşembe 15:54 tarihinde eklendi.
Seçim sürecinde paralel devlet iddiaları çerçevesinde cemaate karşı tutum almada geride kaldığını belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görevden alma oparasyonuna başladı. Ankara İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Karakuş bugün görevinden alındı.
 
Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre, Gökçek, yerel seçimin ardından Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Başbakanımız bana kırılmakta haklı. O dönemde kendisini yalnız bıraktım" demiş ve Erdoğan'dan özür dilemişti. Gökçek, şöyle devam etmişti:
 
"İnsanlar paralel yapıdan korkuyorlar. Çünkü paralel yapının söylediklerini yapmayan insanların, poliste tutulan zabıtlar ve yargıda alınan kararlarla çok kısa sürede mahkûm edilerek hapse atıldığını görüyoruz... İnsanların bu korkularını yenmeleri ve birlikte bu işi aşmamız gerekiyor
 
Bir zamanlar Türkiye'de askerlerden çekinirdik. Benim başıma sayısız olay gelmiştir. Sabrettik ve bu sorunu aştık. İnanıyorum ki zamanla bu işlerin de üstesinden geleceğiz. Paralel yapıyı daha tehlikeli görüyorum. Asker bağırır çağırırdı ama kolundan tutup içeri atmazdı. Ancak darbelerde insanlar hapse atılırdı. Şimdi darbe olmadan, insanlara bazı suçlamalar yükleniyor ve hapse giriveriyorlar."
 
Melih Gökçek, cemaate karşı belediye bünyesinde görevden alma operasyonu başlattı. bugün İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Karakuş'un görevden alınması dikkat çekti. Ceyhun Karakuş'un kardeşi Oğuz Karakuş ise daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı idi. Oğuz Karakuş, 17 Aralık operasyonunun ardından emniyette başlatılan görevden almalar çerçevesinde görevinden alınmıştı.

DHA