Göksel Gümüşdağ serbest!

Şike soruşturmasında dün gözaltına alınan Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Göksel Gümüşdağ serbest!
20 Kasım 2011 Pazar 13:34 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

 

Şike soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.
 
Göksel Gümüşdağ, bu sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. TFF Başkanvekili Gümüşdağ, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı.
 
Göksel Gümüşdağ soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
 
Soruşturma kapsamında bugüne kadar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklanmıştı.

"Türk futbolundan çekilmeye hazırım"

Şike soruşturması kapsamında dün gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ serbest bırakılmasının ardından, "En ufak bir emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara da geçtim" dedi. 
    
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade verdikten sonra serbest bırakılan Gümüşdağ, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. 
    
Gümüşdağ, şunları söyledi: 
    
"İstanbul Emniyet Müdürlüğü, savcılığımızın isteği üzerine, başkanlığını yaptığım İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası final müsabakasıyla ilgili bilgime başvurdular. 
    
Kulüpler Birliği Başkan Vekili, kulüp başkanlığım, TFF Başkanlığına adaylığım seçim sürecinde adaylığım ile ilgili bilgi alındı. Bunların hepsini çok açık ve net ilettik, bildirdik. Her ifademde gerek Beşiktaş, gerek diğer konularla ilgili şunu özellikle belirttim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve şahsım Göksel Gümüşdağ olarak, camiam olarak, hiç idari ve adli cezaya gerek kalmaksızın, en ufak bir emare olsa TÜrk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara da geçtim. Savcıya da rica ettim. O da bu anlamda 'gidebilirsiniz' diye talimat verdi. Biz de ayrılıyoruz. Çok teşekkür ederim." 
    
Bir gazetecinin 'Kaç soru soruldu' şeklindeki sorusu üzerine de Gümüşdağ, şunları söyledi: 
    
"Gizlilik devam ediyor, onun için fazla açıklama yapmak istemiyorum. Ama gelip burada ifade vermekten çok memnunum. Çünkü zaman zaman kamuoyunda da böyle bir spekülasyon oldu, biliyorsunuz. Bu da beni çok rahatlatmış oldu. En azından kamu oyunda bu algıları silmiş oluruz. Her zaman gerek kulübümüzle de gerek yönetim anlayışımızla gerek teknik direktörümüzle Türk futboluna doğru model olmaya çalıştık. 
    
Bugün de, 3-4 tane sorunun dışında başka bir şey olmadığını biliyoruz. Sadece resmi prosedür devam etmekte. Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekilliğini yaparken tek Aziz Bey ile değil, diğer kulüp başkanlarıyla ilgili de soru sormuş olabilirler. Bunun bir özel gizliliği var, bunu söyleyemem ama ağırlıklı 3-4 tane soru soruldu. Bunların hepsinin cevabını verdim."