Gökyüzünden 'efsane'ye saygı

THK ve Corendon Havayolları işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Jet Model Festivali, jet motorlu model uçakların gösterileriyle gerçekleşti.

Gökyüzünden efsaneye saygı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 11:33 tarihinde eklendi.

Karain Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen festivali, yüzlerce gökyüzü meraklısı izledi. Etkinlikte, Türk Hava kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Antalya İl Başkanı Vasıf Yüceliş de yer aldı.

Gösteriler sırasında THK'nın başlatacağı yenilikler hakkında bilgi veren Osman Yıldırım, THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi'nde eğitim gören şehit ailelerinin çocuklarına mezuniyetlerinin ardından THK'da iş imkanı sağlanacağını açıkladı. Şehit çocuklarına böyle bir sürpriz yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, "Üniversitemizde eğitim gören şehit çocuklarının, mezuniyetlerinin ardından işleri hazır olacak. THK'da çalışabilecekler" diye konuştu.

 
Festivalde, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait özel yapım F-16 'Solo Türk' uçağının birebir kopyası olan, Orhan Akmermer'in uzaktan kumanda ile yönettiği model uçak, gösteri uçuşunun ortalarına doğru teknik bir aksaklık nedeniyle piste çakıldı. Sol kanadı ve uçuş aksamı parçalanan model uçak, pist sorumluları tarafından kaldırılarak hangara çekildi. Model uçağın düşme nedeninin ters rüzgar olduğu kaydedildi.
 
Ardından gösteri uçuşları tüm hızıyla devam etti. Jet motorlu ve saatte hızları 350 kilometreye kadar çıkan model uçaklar, gösteriyi izleyenlerin nefesini kesti.
 
KAZADA ÖLEN ARKADAŞI İÇİN, SAYGI UÇUŞU
 
Festivalin son uçuşunu 'Mor Menekşe' adlı akrobasi uçağıyla Ali İsmet Öztürk yaptı. Öztürk'ün uçuşu, diğer uçuşlara göre farklı oldu. Bugün Adana'da yapılan bir gösteri uçuşu sırasında uçağı düşen ve hayatını kaybeden 'efsane pilot' Murat Öztürk'ün ölüm haberini alan Ali İsmet Öztürk, gösteri uçuşu yapmak istemedi. Ardından uçağıyla havalanan Öztürk, telsizden, "Konuşacak pek bir şey yok. Burada görevimi yapıyorum ve tek bir sorti yapıp bitireceğim" şeklinde anonsta bulundu. Başarılı pilot, gökyüzüne kazada ölen pilot arkadaşı Murat Öztürk için kalp çizerek iniş yaptı

DHA