Gölcük'te korkutan heyelan!

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı Hamidiye Köyü'nde bir süredir devam eden yağmurların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle, yolda derin yarıklar oluştu.

Gölcükte korkutan heyelan!
25 Mart 2013 Pazartesi 13:27 tarihinde eklendi.

 

Risk altında bulunan 3 bina boşaltıldı. Köy Muhtarı Necati Değer, heyelan olan bölgeye bir an önce kazık çakılıp istinat duvarları yapılması gerektiğini, aksi takdirde evlerin yıkılacağını söyledi. 
 
Gölcük'e bağlı 680 haneli Hamidiye Köyü'nde, bir süredir aralıklarla devam eden yağmurun ardından toprağın yumuşamasıyla geçen cumartesi günü heyelan meydana geldi. Heyelanda, Hamidiye Köyü ile İznik bağlantı yolunun bir bölümünde derin yarıklar oluştu. Ardından toplam 10 ailenin yaşadığı 3 bina da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gölcük Belediyesi ekipleri tarafından elektrik ve suları kesilen binalardakiler tahliye edildi. Buralarda oturanların bir bölümü komşularının evlerine yerleşirken bir bölümü de uzun süredir kullanılmayan ahşap tek göz barakalara yerleşti.
 
Köy sakinlerinin mağdur olduğunu ve yetkililerin bir an önce kendilerine sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Hamidiye Köyü Muhtarı Necati Değer, boşaltılan binalarda oturan 10 ailenin sıkıntı yaşadığını belirterek, "Gölcük Belediyesi 6 ay kira yardımı sözü verdi. Fakat ne kira yardımı ne de herhangi bir başka yardım yapıldı. Yetkililerin biran önce bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. İki gün önce de yolumuz yarıldı. İznik'e kadar giden bu yolun kapanmaması gerekir. Bizler heyelan olan bölgeye kazık çakılıp istinat duvarı yapılmasını istiyoruz" dedi. 
 
5 BİN LİRA ETÜT PARASINI NASIL VEREYİM
 
Evini boşaltan 70 yaşındaki Kamil Çelik, belediyenin kendilerinden 5'er bin lira etüt parası istediğini söyleyerek, "Ben emekli bir adamım. Belediye etüt yapmak için benden 5 bin lira istedi. Aldığım para ancak kendime yetiyor. 5 bin lirayı nereden bulayım da belediyeye vereyim. Elektrik, su ve telefonlar kesilince tek göz ahşap barakamız vardı oraya geçtik. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kira parası ödeyecekleri söylendi fakat herhangi bir yardım gelmedi" dedi.
 
GECELERİ UYUYAMIYORUZ
 
Toprak kayması nedeniyle evlerini boşalttıklarını söyleyen Gülten Özdemir ise "Yıkılma riski olduğu gerekçesiyle evimizi boşaltmamızı istediler. Geçici olarak iki gözlü bir odada kalıyoruz. Yanımızda ahır var. Kokudan geceleri uyamıyorum. Günlük ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Yemek yapamıyoruz. Biran önce bu sorunun çözülüp evimize geçmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Hamidiye Köyü'nde, yaklaşık 35 yıl önce meydana gelen heyelanda da 2 evin yıkıldığı belirtildi.

DHA