Goldman Sachs 'seks' işinden ayrıldı

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, hayat kadınlarının da pazarlandığı bir internet sitesindeki hisselerini baskılar nedeniyle sattı.

Goldman Sachs seks işinden ayrıldı
02 Nisan 2012 Pazartesi 12:17 tarihinde eklendi, 1.231 kez okundu.

 

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Village Voice Media'daki yüzde 16'lık hissesini, yoğun baskılar nedeniyle satmak zorunda kaldı. Village Voice Media, ABD'nin New York kentindeki en büyük kent gazetelerinden biri olan "The Village Voice"un sahibi. Kent gazetesi The Village Voice, Backpage.com isimli internet sitesinde cinsel içerikli ilanların yanı sıra hayat kadınlarının pazarlanmasına da aracılık yapıyor.
 
Goldman Sachs ile cinsel içerikli ilan yayınlayan Backpage.com bağlantısını ise Amerikan New York Times gazetesinin yazarı Nicholas Kristof ortaya koydu. Kristof geçtiğimiz cumartesi yayınladığı bir makalede, Goldman Sachs'ın seks ticaretinden bahsetti.
 
'30 MİLYON DOLAR ZARAR ETTİK' 
New York Times yazarı Kristof'un eleştirisi sonrasında yatırım bankası, Village Voice Media'daki yüzde 16 hissesini elden çıkardığını açıkladı. Açıklamada 2010 yılında yatırım amacıyla Village Voice Media'dan 30 milyon dolar karşılığında hisse alındığı ancak bu yatırımdan büyük ölçüde zarar edildiğ belirtildi.
 
İNSAN TİCARETİ SUÇLAMASI 
Village Voice Media'ya Backpage.com vasıtasıyla reşit olmayan kadınları pazarladığı ve böylelikle insan ticaretine aracılık yaptığı suçlamaları yöneltiliyor. ABD'de hayat kadınlarının ilan vererek müşteri aramasına yasalar engel oluşturmuyor.

NTV