Gölete düşen çocuk öldü

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde evlerinin yanında ki gölete düşen 3 yaşındaki çocuk öldü.

Gölete düşen çocuk öldü
08 Mayıs 2013 Çarşamba 23:54 tarihinde eklendi.

 

Yukarı Kirazca Mahallesi'nde Bedir ve Gamze Özrek çiftinin 4 çocuğundan biri olan Eyüp Can, oyun oynarken evlerinin yanında bulunan gölete düştü.

Bir süre sonra anne Özrek, oğlunun kaybolduğunu fark ederek komşularından yardım istedi. Komşuları ve yakınları yaklaşık 1 saat çevrede çocuğu aradı. Ailenin komşusu Fethi Işık, çocuğun gölete düşmüş olma ihtimali üzerine bir sırıkla gölde arama yaptı. Kısa süre sonra çocuğun cesedi bulundu. Bunun üzerine jandarmaya haber verildi.
 
Olay yeri inceleme ekipleri, cesedin bulunduğu yerde inceleme yaptı. Çalışmalar sırasında çocuğun yakınları gözyaşı döktü. 
 
Jandarmanın yaptığı çalışmanın ardından çocuğun cesedi, amcası tarafından kucakta cenaze aracına taşındı. Daha sonra da Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. 
 
Çocuğun cesedini bulan Fethi Işık, göletin kum alınması nedeniyle oluştuğunu söyledi. Göletin kapatılması için defalarca belediyeye müracaatta bulunduklarını ileri süren Işık; "Kum çıkarıldı. Böyle bırakıldı. Defalarca belediyeye ve muhtara söyledik. Elimizden bir şey gelmedi. Doğalgaz kazısı sırasında başka bir yerden çıkartılan hafriyat dökerek kapatmaya çalıştık. Ama olmadı" dedi.
 
Çocuğun düştüğü sırada annesinin temizlik yaptığını ifade eden Işık, şunları söyledi; "Annesi temizlik yapıyordu. Çocuğun kaybolduğunu söyledi. Aradık bulamadık. Ondan sonra komşu 'bir ayak izi var' dedi. Demir çubuk getirdim, çektim. Bir el gördüm. Bir baktık çocuk."
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN