Gölköy Belediye Başkanı'na dayak suçlaması

Ordu’nun Gölköy İlçe Belediyesi’nde taşeron şirkete bağlı temizlik işçisi olarak çalışan 32 yaşındaki Özgür Akkaya, AK Partili Belediye Başkanı Ali Kemal Mert’in kendisini tartakladığını iddia ederek emniyete giderek şikayetçi oldu. Başkan Mert dayak iddiasını yalanlarken, savcılığa ifade verdi.

05 Nisan 2013 Cuma 19:18 tarihinde eklendi, 1.620 kez okundu.

 

İddiaya göre Gölköy Belediyesi’nde taşeron şirkete bağlı olarak temizlik işlerinde çalışan Özgür Akkaya ile Belediye Başkanı Ali Kemal Mert arasında dün sabah tartışma çıktı.

Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine Başkan Mert’in Özgür Akkaya’yı tartakladığı iddia edildi. Özgür Akkaya Gölköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Başkan Ali Kemal Mert’ten şikayetçi oldu. Olayın ardından Savcılığa giden Başkan Mert, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Özgür Akkaya’nın iddia ettiği gibi kendisini tartaklamadığını, kılık kıyafetinin düzgün olmadığı, verilen görevleri yerine getirmediği için kendisini sözlü olarak uyardığını ve tartıştığını belirten Başkan Ali Kemal Mert, “2 yıldır biz bu personelimizi uyarıyoruz. Olayın içinde başka şeyler var.

Yönetmeliğe göre kılık kıyafeti düzgün değildi. Zabıta Amirimizin verdiği işleri yerine getirmiyordu. Biz de idare olarak kendisiyle ilgili soruşturma başlattık. Kendisini dövmedim, tartıştık” dedi.

DHA