"Gönlümün birincisi o"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan Atatürk Yol Koşusu’nda 'fair play'lik bir olay yaşandı. Konacık Cahit Özvezneci Ortaokulu’ndan Duygu Akaç (13), bitime 100 metre kala yerden kaldırıp yarışa devam etmesini sağladığı rakibi tarafından geçildi.

12 Ocak 2014 Pazar 13:30 tarihinde eklendi, 1.461 kez okundu.
Akaç’ın kameralardan tespit edilen bu davranışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirileceği ve amatör spor branşlarda fair play’e aday gösterileceği bildirildi.
 
Bodrum’da daha önce olumsuz hava şartları nedeniyle iki kez ertelenen Atatürk Yol Koşusu, geçen perşembe günü yapıldı. Ancak, koşunun ardından kamera kayıtları incelendiğinde 'fair play'e yakışan ilginç bir olay yaşandığı farkedildi.

70 kişinin katıldığı, Yıldız Kızlar 1500 metre kategorisinde, bitiş çizgisine 100 metre kala Merkez Turgutreis Ortaokulu’ndan Yasemin Duygu Ünal (13) yere düştü. Bunun üzerine Konacık Cahit Özvezneci Ortaokul’undan Duygu Akaç, rakibini elinden tutup kaldırdıktan sonra kendisini toparlayıp, yarışa devam etmesini sağladı. Aldığı destekle koşuya devam eden Ünal, kendisini yerden kaldıran rakibi Akaç’ı geçerek 12’inci oldu. İlk üçe giremeyen iki yarışmacının bu yardımlaşması arkadaşlarından alkış aldı.
 
'YİNE OLSA AYNI ŞEYİ YAPARDIM'
 
Yardım ettiği rakibi tarafından geçilen Akaç, "Yardım ettiğim ve geçildiğim için asla pişman değilim. Yine olsa yine aynı şeyi yapardım. Yarıştan sonra arkadaşım da yardım ettiğim için teşekkür etti ama, geçtiği için de üzüldüğünü söyledi. Koşu sayesinde yeni bir arkadaşlığım oldu" dedi.
 
'GÖNLÜMÜN BİRİNCİSİ O'
 
Yasemin Duygu Ünal ise kendisini yerden kaldıran rakibine teşekkür edip, "O koştukça, ben de koştum. O anki heyecanla koşmaya devam edip onu geçtim. Ama buna sevinemedim. Çünkü bana yardım eden birini, geçmiş oldum. İkimiz de dereceye giremedik ama o benim gönlümün birincisi oldu" diye konuştu.
 
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise kamera görüntülerinden tespit ettikleri bu örnek davranışı nedeniyle hafta içerisinde Akaç’ı çağırıp ödüllendireceklerini, amatör spor branşlarında fair play ödülüne aday göstereceklerini söyledi.

DHA