Gönül Ülkü'ye vefasızlık

Silivri'deki evinde önceki gün hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta oyuncu için ilk olarak Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen cenaze töreninde, ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları gözyaşı döktü.

Gönül Ülküye vefasızlık
04 Kasım 2016 Cuma 13:32 tarihinde eklendi, 7.317 kez okundu.
İlk törenin ardından Özcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, saat 11.30 sıralarında Şakirin Camii’ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Özcan’ın oğlu Kılıç Işılay, kızı Fulya Özcan, torunu Tarık Ündüz kabul etti.
 
Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
 
KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ
 
Törene, ailesinin yanı sıra yakınları, sanatçı dostları, dizi ve sinema filmlerinde birlikte rol aldığı oyuncular ile sevenleri katıldı. Camiye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan usta sanatçının oğlu Kılıç Işılay, annesinin 17 yaşındayken başladığı Türk tiyatrosuna 60 yıl çok büyük hizmetler verdiğini belirtti. Işılay, "Kendisi hakiki bir Atatürk kızıdır. Bazen zor şartlarda da olsa tiyatroya hizmeti hiç aksatmamıştır. Onun hayatını bir kitap gibi görüyorum. Hepimiz onu çok özleyeceğiz" dedi.
 
Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
 
"O KADAR AŞIKLARDI Kİ ŞİMDİ KAVUŞTULAR"
 
Kızı Fulya Özcan ise çok üzgün olduğunu dile getirdi. Son dönemde hasta olduğunu belirten Özcan, "Ani bir hızla hastalandı. Uyurken vefat etti. Hiç acı çekmedi. Ayrıca babamla birlikte o kadar birbirlerine aşıklardı ki şimdi kavuştular diye bir tesellim var. Tek üzüntüm ise hiç büyüğümüz kalmadı" diye konuştu.
 
Törene katılan tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu da Gönül Ülkü Özcan ve Gazanfer Özcan’ın Türk tiyatrosunda birer marka olduğunu ifade ederek, "Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan orada birbirlerine kavuştular. Büyük aşk orada devam edecek" diye konuştu.
 
Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
 
 
ERHAN YAZICIOĞLU’NDAN SİTEM
 
Cenaze törenine katılımın az olmasına sitem eden Yazıcıoğlu, "Bugün burada bir avuç insanla Türkiye’nin en büyük değerlerinden birini uğurluyoruz. Bu işin acı tarafı. Tabiki ülkemizin acıları var; burada bulunmak zaman açısından belki çok zor ancak sanata ve sanatçıya cenazelerde değer verilmemesini, seyircimizin bu konuda duyarlı olmasını beklerdim. Ne yazık ki seyircimizden de Gönül Ülkü’yü uğurlamaya gelen pek kimse yok" ifadelerini kullandı.
 
Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
 
 
AYNI DİZİDE ROL ALDIĞI OYUNCU ARKADAŞLARININ ÜZÜNTÜSÜ
 
Uzun süre birlikte aynı dizide oynayan Gülse Birsel, usta oyuncuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Birsel, "Biçim için çok büyük bir kayıp. Çok sevdiğimiz ve saygıdımız bir ismi, çok şey öğrendiğimiz bir insanı kaybettik" derken yine aynı dizide rol alan Hasibe Eren de "Gazanfer hoca ve Gönül Ülkü hoca gibi iki büyük değer ile çalışabildiğimiz için aynı havayı soluduğumuz için kendimi şanslı addediyorum. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.
 
Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
 
 
GAZANFER ÖZCAN’IN YANINA DEFNEDİLDİ
 
Cuma namazının kılınmasına müteakip alınan helalliğin ardından Gönül Ülkü Özcan için cenaze namazı kılındı. Gönül Ülkü Özcan, 17 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden eşi Gazanfer Özcan’ın Karacaahmet’teki mezarının yanına defnedildi.