Gönüllü öğretmenler Expo 2016’yı anlatacak

Expo 2016 Antalya Ajansı ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla, halk eğitim merkezlerinde görevli bir grup öğretmen, Expo 2016 Antalya gönüllüsü oldu.

Gönüllü öğretmenler Expo 2016yı anlatacak
28 Haziran 2013 Cuma 14:28 tarihinde eklendi.

Expo 2016 Antalya organizasyonunda görev alacak gönüllülerin sayısı her geçen gün artıyor. Gönüllüler arasına öğretmenlerde katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Expo 2016 Antalya’da gönüllü olarak görev alacak 10 öğretmen belirledi. Halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenler, meslektaşlarına ve öğrencilere bu büyük organizasyon hakkında bilgi verecek. Gönüllü öğretmenlere, Expo 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Etkinlik Direktörlüğü ile İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından iki günlük eğitim verildi. Expo’nun tarihi, dünyada düzenlenen Expo’lar, ülkeler için Expo düzenlemenin önemi ve Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Expo kapsamında yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler bilgilendirildi. Eğitimde ayrıca, takım çalışması, iletişim, gönüllü yönetimi, kampanya yönetimi gibi konularda da bilgi verildi.

Eğitim sonunda öğretmenlere, Expo 2016 Antalya’yı tanıtıcı, yazılı ve görsel dokümanlar verildi. Aldıkları eğitimlerle Expo 2016 Antalya Gönüllüsü olan öğretmenler, görev yaptıkları halk eğitim merkezlerinin dışında, ilçelere giderek, buradaki öğretmen ve öğrencilere organizasyon hakkında bilgi vererek, yeni Expo gönüllülerinin organizasyona katılmalarını sağlayacak.

Eğitimlerini tamamlayan gönüllü öğretmenler, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay’ı ziyaret etti. Expo 2016 gönüllüleri arasına öğretmenlerin de katılmasından çok mutlu olduğunu belirten Genel Sekreter Gülay, “Expo organizasyonlarının başarıya ulaşmasında gönüllüler çok önemli bir rol oynuyor. Sizler, gerek meslektaşlarınıza, gerekse öğrencilerinize Expo 2016 Antalya’yı anlatarak, hem bilgi sahibi olmalarını, hem de yeni gönüllüler kazandırılmasını sağlayacaksınız. Expo’lar ülkelerin ve şehirlerin tanıtımları için büyük bir fırsat. Gönüllü sayımız ne kadar çok olursa, başarı o kadar artacaktır.” dedi.


CİHAN