Google, Facebook'a kafa tutamadı

Google+, Facebook için bir tehdit olmaktan çıktı mı? Yeni gelişmelere bakılırsa "Evet!"

Google, Facebooka kafa tutamadı
17 Ekim 2011 Pazartesi 10:38 tarihinde eklendi.

 

Bir yatırım bankası Google'ın derecesini "al"dan "tut"a çevirdi.(*) Stifel Nicolaus isimli banka, Google'ın derecesini düşürdü. Bunun sebebi ise Facebook tehlikesinin Google için gün geçtikçe büyümesi... Bankanın uzmanlarından Jordan Rohan, Google'ın ilgi çekiciliğini kaybettiğini ve bu ilginin Facebook'a kaydığını kaydetti. 
 
Google'dan bu son gelişmeyle ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, uzmanlara göre Google'ın bu gelişmenin ardından Google Plus üzerinde daha fazla durması söz konusu. Google Plus, halihazırda dünyanın en popüler 10 sosyal ağı içinde yer alıyor. 
 
İnternet üzerinde aramanın reklamcıların her zaman ilgisini çektiğini kaydeden Rohan'a göre sosyal ağların pastasının büyümesiyle birlikte reklamcılar Google yerine sosyal ağlara daha fazla harcama yapmayı tercih ediyor. 
 
(*) Bir bankanın bir şirketin durumunu "buy" yani "al" olarak derecelendirmesi, elinde hissesi olanların o şirketten hisse almasının tavsiye edildiği anlamına geliyor. "Hold" yani "tut" derecesi ise o şirketten yeni bir hisse satın alma, elinde o şirketin bir hissesi varsa da tutmaya devam et şeklinde yorumlanabilir