Google, Amelia Earhart'ı unutmadı

Google, Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot olan Amelia Earhart’in 115. doğum gününü kutladı.

Google, Amelia Earhartı unutmadı
24 Temmuz 2012 Salı 09:28 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.
Google ana sayfasında ''doodle'' olarak adlandırılan logo, 24 Temmuz 1897'de dünyaya gelen Amelia Earhart anısına hazırlandı. 
     
ABD'nin Kansas eyaletinde doğan Earhart, 1. Dünya Savaşı sırasında askeri hastanelerde hemşirelik yaptı. Savaştan sonra hava taşıtlarındaki hızlı gelişmelerle yakından ilgilenen Amelia Earhart, 1928'de Atlas Okyanusu'nu yolcu olarak geçen ilk kadın olarak ün kazandı. 
     
Amelia Earhart, 20-21 Mayıs 1932'de tek başına Newfoundland'dan İrlanda'ya uçarak Atlas Okyanusu'nu geçti. ABD'yi baştan başa geçtiği uçuşundan sonra, Ocak 1935'te Newfoundland-İrlanda arasındaki mesafeden daha uzun olan Hawaii-Californa arasını yine tek başına uçan ilk kişi oldu. Earhart, 1937'de ABD'li meslektaşı Fred Noonan ile Lockheed Electra modeli çift motorlu bir uçakla dünya turuna çıktı. 2. Dünya Savaşı'nda yolculuğunun üçte ikisini tamamladığı sırada uçak Pasifik Okyanusu'nun ortalarında kayboldu ve Earhart'ın izine bir daha rastlanamadı. 
     
''Doodle'' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılıyor. 
     
Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. 
     
İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.