Google arama sonuçlarında bu da görünecek

Yakında Google'ın arama sayfalarında göremeyeceğiniz şey kalmayacak! İşte son yenilik...

Google arama sonuçlarında bu da görünecek
18 Ekim 2012 Perşembe 10:31 tarihinde eklendi.

 

Google, 2 ay önce Gmail kullanıcılarına isteğe bağlı olarak sunduğu bir işlevle e-postaların Google arama sonuçlarında görünmesini sağlıyordu. Şirket şimdi ise aramasının gücünü başka hizmetlerine de yaydığını duyurdu.
 
Arama devi Google, arama blog'unda yaptığı açıklamada özelliği kullanmak üzere kaydolan kullanıcıların artık arama sonuçlarında sadece Gmail sonuçlarını değil, aynı zamanda "Google Drive'daki dosyalar, belgeler, hesap tabloları ve fazlasından" sonuçlar da göreceklerini söyledi. Yani Google'da yaptığınız günlük aramalar, sağ sütunda Gmail hesabınızdan sonuçların yanı sıra, Google Drive hesabınızdan da arama sonuçları gösterecek. Güvenlik konusundan endişe oluşturacak gibi görünse de Google, özelliği ilk kullanıma sunduğunda onun yeteri kadar güvenli olduğunu söylemişti.
 
Gmail ve diğer hizmetleri kapsayan yeni arama özellikleri, şu an sadece bu sayfadan kayıt olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Google, özelliklerin ne zaman herkes için sunulacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.