Google Barış Manço'yu unutmadı!

Özel günler için hazırladığı 'doodle'lar ile dikkat çeken Google, Barış Manço için özel bir 'doodle yayınladı.

Google Barış Mançoyu unutmadı!
02 Ocak 2013 Çarşamba 09:39 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

Dünyanın en önemli arama motoru Google, ünlü sanatçı Barış Manço'nun doğum gününü unutmadı. Sanatçıyı anasayfasına taşıyan Google, Barış Manço'nun 70'inci doğum gününe özel logo hazırladı. 

 
Google Türkiye ana sayfasında yer alan 'doodle' olarak adlandırılan logoda, Barış Manço'nun çizgi fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafa tıklandığında ise Barış Manço'ya ait bilgilere ulaşılıyor. 2 Ocak sayfasını Barış Manço'ya ayıran Google'nin hazırladığı fotoğrafa farenin imleci getirildiğinde "Barış Manço'nun 70'nci Doğum Günü" ifadesiyle karşılaşılıyor.
 
1 Şubat 1999 tarihinde hayatını kaybeden Manço, Türkiye'de rock müziğin öncü isimlerinden ve Anadolu rock grubunun kurucuları arasında bulunuyor. Müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi yıllarını bulan ve yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamlayan Manço, bestelediği 200'ün üzerindeki şarkıyla 12 altın ve bir platin albüm ödülü kazandı.
 
Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.