Google kendi GSM ağını kuruyor

Amerika'nın en çok kullanılan ve bilinen servis sağlayıcılarından AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon'un yeni rakibi, artık Google olacak...

Google kendi GSM ağını kuruyor
07 Nisan 2014 Pazartesi 20:40 tarihinde eklendi.
Google bu zamana kadar birbirinden farklı ve özel pek çok işe imza attı. Onu sadece bir arama motorundan çok daha fazlası haline getiren işlerin başında şüphesiz Android platformu bulunuyor. Fakat günümüzde milyonlarca insanın kullandığı bu platform haricinde, birçok farklı ve önceden seçilmiş şehirde, Google Fiber internet sistemi de hizmet vermekte. 
 
chip.com.tr'nin haberine göre günümüzdeki rekabet ve iş sahası genişledikçe, dev firmalar da adımlarını büyütüyorlar. Google cephesindeki büyümeyse kendi özel kablosuz telefon servisini yaratmasından geçiyor. Evet, Amerika 'nın en çok kullanılan ve bilinen servis sağlayıcılarından AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon'un yeni rakibi, artık Google olacak... Başka bir deyişle internet devi, şimdi de kendi GSM ağını kurmaya hazırlanıyor. Şimdilik kesinlik kazanan bilgiler arasında, servisin sadece Google Fiber ile donatılmış şehirlerde başlayacağı bulunmakta. 
 
Bağlantının sunacağı özellikler arasında, mesaj atma, arama yapma ve internete girme gibi bütün temel unsurlar bulunacak. Yayılan bir söylentiye göreyse Google, kendi GSM ağı ile Nexus marka telefonlarını ön plana çıkaracak. Bakalım Google'ın bu adımı, kimleri, ne kadar rahatsız edecek.