Google TV'de geri adım

Televizyon kanlları Google TV'nin karşısında yer aldı, içerik bulmakta zorlanan proje başka bahara kaldı

Google TVde geri adım
01 Eylül 2011 Perşembe 13:42 tarihinde eklendi, 1.122 kez okundu.

 

Google’ın Apple TV’ye rakip olarak geliştirdiği Google TV, şu an ABD’de deneme yayınında. Ancak 3 büyük TV kanalı reklam gelirlerinde gerçekleşebilecek düşüş nedeniyle Google TV’nin karşısında yer almıştı.

Hurriyet.com'da yer alan Scroll.com.tr'nin haberine göre Google’ın binbir zorlukla faaliyete geçirmeye çalıştığı Google TV’nin en büyük kozu ise YouTube. Bir Google hizmeti olan YouTube, Google TV’de de yer alacak. Ayrıca Google’ın bir diğer avantajı da Motorola Mobility’i satın almasıyla ortaya çıktı. Google’ın satın almayla birlikte sahip olduğu 15 bin Motorola Mobility patentinin içinde internet televizyonuyla alakalı birçok patent de yer alıyor.
 
Ancak her şey güllük gülistanlık değil. TV kanalları Google TV’yi kendilerine ciddi bir tehdit olarak görüyor ve bu nedenle içerik paylaşımından kesinlikle kaçınıyorlar. Bu da Google TV’nin çıkış sürecini uzatıyor. Bu sebepten Google TV’nin Avrupa çıkış tarihi 2012’nin ilk çeyreği olarak belirtildi. Şayet Google o zamana kadar kendine birkaç kanal bulamazsa projenin rafa kaldırılması dahi gündemde.