Google Yaz Gündönümü’nü doodle ile kutladı

Kuzey Yarımküre'de yaz gündönümü, en uzun gün, yazın başlangıcı. Christoph Niemann tarafından hazırlanan bir Doodle ile kutlanıyor.

Google Yaz Gündönümünü doodle ile kutladı
21 Haziran 2013 Cuma 08:57 tarihinde eklendi, 1.309 kez okundu.
Yaz Gündönümü
 
Google bugün tüm dünyadaki kullanıcıları için özel bir doodle hazırladı. 21 Haziran Kuzey Yarımküre'de Yaz Gündönümü, Güney Yarım kürede ise Kış Gündönümüdür
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran'da Yengeç Dönencesine güneş ışınları doksan derecelik bir açıyla düier
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran Kuzey Yarım kürede yaz mevsiminin başlancıdır.Yaz Gündönümü'nde en uzun gündüzler yaşanır. En kısa geceler yaşanır.
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran'da dünyada kuzeye gidildikçe gündüz süresi uzamaktadır.
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran'da aydınlanma çemberi teğet geçmektedir. Yaz Gündönümü 21 Haziran'da Yengeç Dönencesi'nin kuzeyinde en kısa gölge yaşanır.Bu tarihten sonra gölge boyları uzamaktadır
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran'da Güney Yarımküre'de neler yaşanıyor.
 
Yaz Gündönümü 21 Haziran'da Güney Yarımküre'de kış mevsimi başlar. En uzun gece yaşanır. Kış mevsiminin başlangıcıdır. Güneş ışınları  43°06' lık açı ile düşer.
 
Geçtiğimiz yıl 20 Haziran'a denk gelen yaz gündönümü bu yıl 21 Haziran'da Google tarafından hazırlanan bir Doodle ile kutlanıyor. Christoph Niemann tarafından hazırlanan hareketli Doodle Google'a girenleri karşılıyor. Doodle hareketli dalgalarla yazın geldiğini müjdeliyor.
 
Güney yarımkürede Google'a girenler ise 2013 Kışdönümü'nün kutlandığı bir Doodle ile karşılaşıyor. Yine Christoph Niemann tarafından hazırlanan Doodle'da kışı hatırlatan örgü teması görülüyor.