Google'dan Windows 8'e arama uygulaması

Google, Windows 8'e özel uygulamasını resmen indirmeye sundu. Peki bu uygulamada neler var?

Googledan Windows 8e arama uygulaması
27 Ekim 2012 Cumartesi 18:26 tarihinde eklendi, 1.526 kez okundu.

 

Microsoft'un en büyük rakiplerinden biri olan Google, Windows 8'e özel arama uygulamasını kullanıma sundu. Windows Store'da beliren uygulama, Windows 8'in varsayılan arama motoru Bing'i kullanmak istemeyenleri hedef alıyor.
 
Windows 8'in arama "charm"ında Bing'i kullanmak istemeyen kullanıcılar, Google'ın Windows 8 uygulamasını yükleyerek metin ve görsel araması gerçekleştirebiliyor, internette sesle arama yapabiliyorlar. Uygulama içerisinde Gmail, Maps, Drive, Google+, YouTube gibi diğer Google hizmetlerine bağlantılar da var.
 
Google uygulamasının garip yanı ise sadece Windows 8'e özel olması ve Windows RT'yi desteklememesi. Windows Store'daki uygulamaların hemen hemen hepsi, hem Windows 8'i hem de Windows RT'yi destekliyor. Dokunmatik cihazlarda kullanılacak olan Windows RT'yi dışarıda bırakan bir Metro uygulamasının ne kadar işe yarayacağı da tartışılabilir.
 
Bu eksikliğin ilerideki güncellemelerle giderilmesi mümkün olabilir. Google'ın diğer hizmetleri için Windows 8 uygulamaları üzerinde çalışıp çalışmadığı konusunda ise şimdilik elimizde bir veri yok.

chip.com.tr