Google'ın Başkanı'ndan internet uyarısı

Eric Schmidt, Arap dünyasındaki demokrasi hareketlerinin, hükümetlerin internet erişimine kısıtlamalar getirmesine neden olabileceğini söyledi.

Googleın Başkanından internet uyarısı
27 Haziran 2011 Pazartesi 14:28 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.

 

Dünyanın en büyük arama motoru Google'un İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Arap dünyasındaki demokrasi hareketlerinin, hükümetlerin internet erişimine kısıtlamalar getirmesine neden olabileceğini söyledi.
 
İrlanda'nın başkenti Dublin'de Google, Tribeca Film Festivali ve Dış İlişkiler Konseyi tarafından aşırıcılık konusunda düzenlenen bir konferansta konuşan Schmidt, hükümetlerin vatandaşlarının teknolojik olarak bilgilenmelerinden giderek daha fazla sakınmaya başladığını ifade etti. Schmidt, bazı hükümetlerin televizyonda yaptığı gibi interneti de düzenlemeye çalıştığını vurguladı.
 
Schmidt, ülkelerdeki çalışanlarını korumaları gerektiğinden Google olarak her zaman hükümetlere meydan okuyamayacaklarını da kaydetti.
 
Google şirketiyle, vatandaşlarının internet sayfalarına erişimine sınırlamalar getirmeye çalışan Çinli yetkililer arasında anlaşmazlık bulunuyor. Google sorunu hizmet sağlayıcılarını Hong Kong'a taşıyarak aşmaya çalışıyor.