Google+'ın kaç üyesi var?

Google'ın geçtiğimiz sene beta olarak başlattığı ve yine geçtiğimiz sene bütün kullanıcıların hizmetine sunduğu sosyal ağ projesi Google+'ın güncel üye sayısı, dün gerçekleştirilen etkinlikle birlikte açıklandı.

Google+ın kaç üyesi var?
28 Haziran 2012 Perşembe 13:17 tarihinde eklendi, 1.314 kez okundu.

 

Facebook ile derinden bir yarışta olan, bırakın sadece yaklaşmayı, geçip birinci olmayı hedefleyen Google+'ın güncel olarak 250 milyon kullanıcısının bulunduğu açıklandı.

1 sene için oldukça güzel bir rakam olan 250 milyon peki şu an için Facebook'a yetişmeye yetecek mi? 
 
Bu konuda Google'ın biraz daha aktif kullanıcılara erişmesi gerekecek. Henüz ülkemizde de fazla Google+ kullanan sayısı bulunmuyor. Az kullanıcı da tavsiye anlamında işi yavaşlattığı için yayılması da biraz geç oluyor. Gerçi Gmail kullanan hemen hemen herkesin Google+ hesabının bulunduğunu söyleyebiliriz. Fakat aktif olarak kullananların sayısı ise epey az. Geçtiğimiz aylarda Google+'ın tüm üyeleri arasında aktif olarak kullananların %50'lerden de aşağıda olduğu belirtilmişti. 
 
 
Facebook cephesinde ise durum biraz almış başını gitmiş. Google+ işe ilk soyunduğunda yaklaşık 750 milyon civarında olan Facebook'un Wikipedia verilerine göre Nisan 2012 itibariyle 901 milyon üyesi bulunuyor. Kısa sürede hızlı üye kazanımını göz önünde bulundurursak 1 milyar üyeye yaklaştığını söyleyebiliriz. Bu durumda Google'ın ne kadar hızlı üye kazansa da Facebook ile aradaki farkı eritemediğini de söyleyebiliriz.