Google'ın patronu Dolmabahçe'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabul etti.

Googleın patronu Dolmabahçede
03 Mart 2012 Cumartesi 13:55 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabulünde, bazı okullarda pilot uygulaması başlayan ve öğrencilerin tablet bilgisayarla eğitimini içeren ''FATİH Projesi''ni anlattı.
    
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde gerçekleşen kabulde Eric Schmidt'e, Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri ve bu alandaki yatırımların arttığından bahsetti.
    
Kabulde, toplumun yüzde 50'sinin 30 yaş altı olduğu ve internet kullandığına değinen Başbakan Erdoğan, bazı okullarda pilot uygulaması başlayan ve öğrencilerin tablet bilgisayarla eğitimini içeren ''FATİH Projesi'' hakkında bilgi verdi.
    
Eric Schmidt de görüşmede, Türkiye'ye çok önem verdiklerini ve bölge açısından çok önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarını kaydetti.
    
Türkiye'de internet alanındaki düzenlemelerin, ABD ve AB'deki yasal standartları yakalaması durumunda sektördeki yatırımların ciddi biçimde artacağının inandığını ifade eden Schmidt, Türkiye'nin gelecekteki asıl büyüme potansiyelinin bilgi teknolojilerinde olduğuna vurgu yaptı.