Google'ın tableti detaylarıyla sızdı

Gizmodo sitesi, Google’ın yeni nesil tablet bilgisayarı Nexus 7’ye ait olduğu ileri sürülen cihazın fotoğrafını yayımladı.

Googleın tableti detaylarıyla sızdı
25 Haziran 2012 Pazartesi 17:54 tarihinde eklendi, 3.026 kez okundu.

 

Google’ın gelişimcileri bir araya getirdiği I/O Conference etkinliği bu hafta içinde düzenlenecek. Etkinlikte, Google’ın önemli yenilikler açıklaması bekleniyor. Bunlardan bir tanesi, Android işletim sisteminin en yeni versiyonu 4.1, yani Jelly Bean. Açıklanması beklenen bir diğer önemli yenilik ise Google’ın yeni nesil tableti Nexus 7.
 
Teknoloji sitesi Gizmodo’nun Avustralya sitesi (Gizmodo Avustralia), Nexus7’ye ait fotoğrafı ortaya çıkardığını iddia ettiği gibi, tablet hakkında bazı bilgileri de kamuoyuna sızdırdı.
 
178 DERECE GÖRÜŞ AÇISI
Gizmodo Australia’nın sızdırdığı ve doğruluğu kesin olmayan bazı bilgiler şunlar:
 
Tablet, ASUS tarafından üretilecek ve Nexus 7 adını alacak. 7 inç (17,8 cm) ekran genişliğine sahip olduğu iddia edilen tablet, 1280x800 ekran çözünürlüğünde olacak. Tabletin ayrıca, 178 derece görüş açısına sahip olacağı öne sürüldü.
 
Android 4.1 (Jelly Bean) işletim sistemini kullanacak ilk mobil cihaz olacak Nexus 7, 1.3 GHz, dört çekirdekli Tegra 3 işlemci kullanacak. Ön tarafında 1.2 mega piksel kamera bulunması beklenen cihazın ekran kartı, nVidia GeForce 12-core GPU olacak. 1 GB RAM bulunduracak Nexus 7’nin batarya ömrü ise 9 saat olacak. Tabii ki tüm bu bilgiler şu an birer iddiadan ibaret. 
 
FİYAT MAKUL
Gizmodo, yeni tabletin tahmini fiyatlarını da açıkladı. Sadece Wi-Fi bağlantısı olması beklenen ve 8 ile 16 GB’lık versiyonlarının sunulacağı söylenen tabletin, öne çıkan büyük bir özelliği olmadığı görülüyor. Bu dorğultuda Gizmodo, cihazın 8 GB versiyonunun 199, 16 GB versiyonunun ise 249 dolar olacağını öne sürdü.
 
Arka panelinde dev bir Nexus marka ismi taşıyan tabletin, ABD ve Avrupa’da Temmuz’un sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

NTV