GÖP'ten TGS'ye dayanışma mesajı

Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem başkanı Orhan Birgit, Türkiye Gazeteciler Sendikası’yla dayanışma mesajı yayınladı.

GÖPten TGSye dayanışma mesajı
20 Şubat 2012 Pazartesi 19:47 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

 

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Orhan Birgit’in mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun ana bileşenlerinden birisi olan Türkiye Gazeteciler Sendikası ülkemizde hem bir sınıf örgütü hem de bir meslek örgütü olarak faaliyet gösteren ender çok işlevli sivil toplum örgütlerinin başında yer almaktadır. 

Gazetecilik mesleğinin dürüstçe ifa edilmesinin giderek güçleştiği, siyasal iktidara biat ve itaat etmeyen gazetecilerin darbe dönemlerini dahi aratan ağır itham ve baskılar ile diz çöktürülmeye çalışıldığı bugünlerde, Türkiye Gazeteciler Sendikası bu zulümlere boyun eğmeyen, dik ve haysiyetli duruşuyla, gazetecilik mesleğinin yüzünü ağartmaktadır. 

Ancak hiçbir başarının cezasız kalmadığı güzel Türkiyemizde, Türkiye Gazeteciler Sendikası da, bu onurlu duruşunun bedelini ödemekte ve Türkiye Gazeteciler Sendikası yönetimi, zamanlaması son derece manidar olan birtakım haksız itham ve saldırılar ile karşı karşıya bırakılmaktadır. 

Bu haksızlıklara karşı Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak çok açık ve net bir ifadeyle, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi şahsiyetli ve karakterli bir meslek örgütüyle aynı yolda omuz omuza yürümekten büyük bir onur duyduğumuzu ve Sendika Yönetimiyle tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Medyaradar