Goran Bregoviç Saraybosna’ya dönüyor

Dünyaca ünlü müzisyen, savaş zamanında terk ettiği kente geri dönme kararı verdi

Goran Bregoviç Saraybosnaya dönüyor
12 Ocak 2011 Çarşamba 12:20 tarihinde eklendi.

 

Eski Yugoslavya döneminde birçok sanatçının yaşadığı ve “sanatın başkenti” olarak gösterilen Saraybosna, yeniden eski günlerine dönüyor. Savaş zamanında Saraybosna’yı terk eden sanatçılardan Oscar ödüllü Danis Tanoviç’in Saraybosna’ya yerleşmesinin ardından bu defa da ülkemizde de çok sevilen Goran Bregoviç, doğduğu kente dönme kararı aldı.
 
Saraybosna doğumlu Goran Bregoviç’in, yakın arkadaşlarına, “Saraybosna’ya yeniden yerleşmeyi çok istediğini, doğduğu kente özlem duyduğunu, ancak halkın kendisini nasıl karşılayacağı yönünde endişeleri bulunduğunu” söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Goran Bregoviç’in yakın arkadaşı olan yönetmen Danis Tanoviç’le yazar Pedja Kovaçeviç, ünlü sanatçıyı Saraybosna Anakent Belediye Başkanı Aliya Behmen ve Belediye Başkan Yardımcısı İgor Kamoçay’la görüştürdü. Bregoviç, Saraybosna Anakent Belediye binasında gerçekleşen görüşmede, kendisinin Buenos Aires, Atina, Prag ve Tiran’ın “onur vatandaşı” olduğunu, ancak şimdiye kadar bir belediye başkanı ile görüşmediğini belirterek, “Bu görüşmenin benim için çok özel yeri var’’ dedi.
 
PARİS’TE YAŞIYOR
Bugüne kadar Paris’te yaşadığını, eşi Cenana ve üç kızı Ema, Una ve Lula ile Saraybosna’ya dönmek istediğini ifade eden Bregoviç, “Bosna’da çalışma imkânı bulsam buraya daha sık gelirim. Şu anda Bosna’nın müzik çevresini hiç tanımıyorum, kiminle çalışabileceğimi bilmiyorum. Ancak, burada daha çok zaman geçirmek istediğim kesin” diye konuştu. Aliya Behmen de Bregoviç’in Saraybosna’ya dönme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, Goran Bregoviç gibi dünyaca ünlü bir sanatçının Saraybosna’da yaşamasının onur verici bir durum olduğunu belirterek, “Saraybosna, herkese kapılarını açan bir kenttir. Şu ana kadar kapılarını kimseye kapatmadı. Bu nedenle de kentimizi terk edenler, yeniden buraya dönebilir ve yaşamlarını sürdürebilir” diye konuştu.