Gorbaçov'dan ülkesine seçim çağrısı

Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Rus halkından 4 Mart'ta sandık başına gitmesini ve burada seslerini duyurması gerektiğine inandığı söyledi.

Gorbaçovdan ülkesine seçim çağrısı
14 Şubat 2012 Salı 10:01 tarihinde eklendi.

Mihail Gorbaçov, ''Moskova'nın Ekosu'' radyosuna yaptığı açıklamada, ''Ben öyle veya böyle bu seçiminin üzerinde bir kontrolün olabileceğine inanmıyorum. Seçimi kim kazanırsa kazansın yapması gereken çok şey var. Yapmazsa gitmek zorunda kalır'' diye konuştu.
    
Seçimi kimin kazanacağıyla ilgili bir soru üzerine Gorbaçov, ''Gelin samimi olalım. Büyük bir ihtimalle Vladimir Putin olacak. Putin'in dile getirdiği taahhütlerde desteklenebilecek olanlar var'' dedi.
    
Ancak muhalefetin de görevinin, Putin'in seçim sırasındaki taahhütlerinin yerine getirilmesini talep etmesi ve bunların nasıl uygulandığını kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Gorbaçov, ''Eğer Putin görevini bırakıp ayrılırsa bu hem Putin hem ülke hem de halk için iyi bir şey olur. Ayrıca tüm olumlu şeyler de onun hanesine yazılır'' diye konuştu.
    
Mihail Gorbaçov, ancak Putin'in şu anda seçimde aday olduğunu ve kazanmak için yapması gerekeni yaptığını ifade ederek, ''Kazandıktan sonra anayasal reformlar yapılmalı'' dedi.
    
Mihail Gorbaçov, ülkedeki demokratik sol grupları yeniden birleştirerek yeni ve daha güçlü bir siyasi parti kurulması gerekebileceğini belirterek, ''Bizim bağımsız, demokratik ve güçlü bir partiye ihtiyacımız var. Sadece böyle bir parti sorunların çözümü için sorumluluk alabilir'' diye konuştu.