Gordion AVM 17 Eylül'de açılacak

Ankara'nın “ilk yeşil alışveriş merkezi” olacağı belirtilen Gordion Alışveriş Merkezi 17 Eylül 2009'da açılıyor.

09 Eylül 2009 Çarşamba 14:14 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

Hollanda merkezli COFRA Holding bünyesinde bulunan, dünya çapında 7,2 milyar avroluk gayrimenkulün sahibi Redevco'nun 150 milyon avro yatırım yaptığı ve Ankara'nın “ilk yeşil alışveriş merkezi” olacağı belirtilen Gordion Alışveriş Merkezi 17 Eylül 2009'da açılıyor.

Gordion AVM Müdürü Alp Atilla, Bilkent Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında, 17 Eylül'de açılacak Gordion AVM'nin “çok iyi” dereceyle BREEAM Sertifikası aldığını belirterek, “Ankara'daki ilk yeşil AVM'yiz, çevreci alışveriş merkeziyiz” dedi.

BREEAM'in (Bina Araştırması&Kuruluş&Çevresel Değerleme Metodu) dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan uluslararası yeşil bina standardı olduğunu anlatan Atilla, Gordion AVM açıldıktan sonra, REDEVCO'nun çevre duyarlılığı politikasının ana ilkelerinden birine uygun olarak, binanın çevresel performansının sürekli iyileştirilmesini garantiye almak üzere “BREEAM in Use” Sertifikası için ayrıca başvuruda bulunulacağını kaydetti.

KENDİ ENERJİSİNİ KISMEN ÜRETECEK

Atilla, Gordion AVM'nin kendi enerjisini kısmen üreteceğini, elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 18'inin kojenerasyon sistemi ile sağlanacağını, sistemin verimliliğinin, atık ısının ısıtma ve soğutmada kullanımı yoluyla maksimize edileceğini anlattı.
Gordion AVM'nin; metro istasyonu üzerinde konumlandığını hatırlatan Atilla, metro açıldıktan sonra ilk metro girişi olan alışveriş merkezi olacağını söyledi.

REDEVCO'nun Gordion Alışveriş Merkezi'nin yaklaşık yüzde 90'ını kiraladığını, AVM'de 160'ın üzerinde mağaza olacağını belirten Atilla, ana kiracıların Carrefour, Electroworld, Zara, C&A ve Marks&Spencer ve Cinebonus olduğunu kaydetti.

Alışveriş merkezinde yaşam odası konseptini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Atilla, “Misyon olarak farklılıklarımız var. İkinci yaşam odası konseptini oluşturmaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimize evlerindeki oturma odası rahatlığını vermek istiyoruz” dedi.

Atilla, Gordion AVM'nin 165 bin metrekare kapalı alan, 50 bin metrekare kiralanabilir alan, 35 bin metrekare ortak alanı ve 75 bin metrekare kapalı otoparkı bulunduğunu kaydetti.

RESİM VE ATIK YÖNETİMİ PROJELERİ

Gordion AVM'de çeşitli projeler de yürütmeyi planladıklarını aktaran Atilla, çevredeki 4 ilköğretim okulu ile bir proje yürüttüklerini, bu okulların öğrencileri tarafından yapılacak resimlerin AVM mimarisinin bir parçası olarak sergileneceğini, ayrıca, kağıt, plastik, cam, atık yağ konusunda atık yönetimine ilişkin bir proje de hazırladıklarını söyledi.

Atilla, alışveriş merkezinde kapılar dahil, 16 noktada alışveriş merkezine gelen insanları sayan “footfall sistemi”nin de olacağını, bu sistemin gelenleri saymanın yanı sıra alışveriş merkezinde çok kullanılan veya az kullanılan koridorları da tespit edeceğini anlattı.

Alınan bilgiye göre, toplam 150 milyon avroluk yatırımla tamamlanan AVM, çevresindeki 30 dakikalık mesafede 1,5 milyon nüfusa hizmet etmeyi hedefliyor.

Polatlı yakınlardaki tarihi Gordion kenti ve efsanesini dikkate alarak “Gordion” adı verilen alışveriş merkezinin girişindeki kırmızı kolonlar bu düğümü sembolize ediyor.