Görele, Mobese ile daha güvenli olacak

Giresun'un Görele ilçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, huzur ve güvenliğin devamı adına ilçeye Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (Mobese) kurmak istediklerini söyledi.

Görele, Mobese ile daha güvenli olacak
18 Haziran 2013 Salı 14:06 tarihinde eklendi.

Kılıçarslan, esnaf ve vatandaşların da katılımıyla Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, ilçeye önümüzdeki yıl içerisinde 9 ayrı noktada 24 sabit ve 2 hareketli Mobese kamerası kurmayı planladıklarını kaydetti. Amaçlarının ilçeyi Mobese sistemiyle suçla mücadelede güvenlik altına almak olduğunu anlatan Kılıçarsla, "İlçede göreve başladığımda en önemli eksikliklerin başında kameralı kent güvenliği sistemi gelmekteydi. Kaymakamlık olarak bu sorunu çözmek için ilçe emniyet müdürlüğüne talimat vererek proje hazırlattık. Esnaflarımızın katkılarıyla sistem odası, sabit ve hareketli kameralar, plaka takip sistemi, fiber optik kablo, aktif saha panosu, kamera direği ve montajlaması içinde olan bu projemizi ilçemize kurmak istiyoruz." dedi.

Projenin maliyetinin 700 bin lirayı bulduğunu ifade eden Kılıçarslan, şunları söyledi:"İlçemiz 14 mahalleden oluşmaktadır. Yüksek olması nedeniyle Cillioğlu, Tepebaşı, Sayfiye, Bozcaali, Kaba, Hürriyet, Bahçelievler, Ünlüce ve Çeşmebaşı mahallelerini proje kapsam dışında bırakıyoruz. Bu projenin hayata geçmesi için bu maliyetin bir kısmını toplayıp standartlara uygun projemizi Emniyet Genel Müdürlüğe sunmak istiyoruz."

Mobese kameralarının, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hükümet Konağı, Adliye Sarayı çevresine, liman kavşağına, Ziraat Odası Başkanlığı kavşak yolu üzerine, Hayrullah Koç Parkı çevresine, Kaba köprüsüne, Çanakçı yol ayrımına, ilçenin giriş ve çıkışlarına yerleştirileceği bildirildi.


CİHAN