"Görev liyakatli olana verilmeli"

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, Malatya’da büyükşehir statüsüyle yeni baştan planlanacağını, başkanlık görevinin liyakat sahibine verilmesi gerektiğini söyledi.

Görev liyakatli olana verilmeli
15 Şubat 2014 Cumartesi 17:07 tarihinde eklendi.


SP Malatya İl Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sancaktar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısında konuşan Ahmet Münir Erkal, “Malatya ilk defa büyükşehir kapsamına giriyor. Dolayısıyla Malatya’nın tüm yönetim sistemi değişecek. Malatya’nın tüm planlama sistemi değişecek. Malatya’nın ölçüleri değişecek. Yerleşim alanları yeni bir hüviyet kazanacak.” dedi.

Erkal, kağıt üzerinde büyükşehir olmanın hiçbir anlamı olmadığını kaydederek, “Kağıt üzerinde bir kenti büyükşehir yapabilirsiniz. Ama o kenti, fiziki planlamasıyla imar planlamasıyla kent planlamasıyla, hedefleriyle, hizmetleriyle, yatırımlarıyla, inşa ve imar hareketleriyle, büyükşehir mantığı ve yaklaşımıyla planlayamazsanız yazık edersiniz. Neticede ortaya büyük kent çıkmaz. Ortaya büyük köy çıkar.” diye konuştu.

Ahmet Münir Erkal, iyi bir kadroyla göreve talip olduklarını ifade ederek “Allah’ın izniyle pırıl pırıl, teknik birikimi olan dinamik ve enerjik bir kadroyla huzurlarınıza geldik. Böyle bir kadro hiçbir partide yok. En iyi, en iyiyi yapacak arkadaşlarımızı, hizmet heyecanı duyan arkadaşlarımızı huzurlarınıza getirdik.” şeklinde konuştu. Küçük hesaplar yapmadıklarını dile getiren Erkal, “Biz yandaş politikası yapmıyoruz. Yalakalıkla, Ankara’dan selam getirerek, adam atamadık. Hizmet irade işidir. İrade beyan edemeyen, hizmet edemez.” dedi.

“DOĞRU SEÇİM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir olan Malatya’nın doğru yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Önümüzdeki yıllarda Malatya’mızın yaşanabilecek bir Malatya, yaşanabilir bir Malatya, yetişecek çocuklarımız için gelişmiş bir Malatya için gayret ediyoruz. Malatyamız ilk kez bu sefer büyükşehir olarak seçimlere girecek.

Daha önce 10bir ilçe ver bir de merkez ilçe olarak seçimlere giriyorduk. Şimdi 13 ilçe ve bir büyükşehir olarak seçimlere gireceğiz. Büyükşehir olmanın farkı tüm ilçelerin mahallesi gibi olacak. Planın, programın tek elden olacak. Yani her şey tel elden yürütülecek. Onun için kapısının önünü bile yapamayanların batı’da yüz kırk kilometre, güney’de yüz yirmi kilometre mesafedeki bir Malatya’nın tamamına hizmet götürmesini vicdanlarınıza sormanızı istiyorum.” şeklinde konuştu.

“MAKYAJ YAPARAK GÜNÜ KURTARDILAR”

Asiltürk, Malatya’nın hizmet anlamında geri kaldığını savunarak, şunları söyledi: “Malatyamızda 5 yıldır hizmet eden bir Belediye Başkanı var. Biliyorsunuz bu seçimleri diğer seçimler gibi insanların ne için oy verdiğini gayet iyi biliyoruz. Ama gelinen süreçte göründü ki iki dönemdir verdiğimiz oyların burada seçilecek burada aday olacak insanlara gittiğini ve bunların Belediye Başkanı olduğunu ve Malatya’ya ancak makyaj yaparak günü kurtarmak olan bir siyaset yaptığını gördünüz.”

“BATTALGAZİ’Yİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan adayı Mustafa Canbay, Battalgazi’yi vatandaşlarla birlikte yöneteceklerini ifade ederek “Battalgazi ilçesinde devlet hastanesi yok. Devlet Hastanemizi elimizden aldılar. Nikah salonumuzu aldılar. Belediye binası olmayan, sanayisi olmayan bir ilçemiz. Şimdi bu ateş gömleğini üzerimize aldık ve giydik. İnşallah 30 Mart’ta da vereceğiniz oylarla bizi seçerseniz bu ateşten gömleği bizlere giydirirseniz hemen icraatlarımıza başlayacağız. Battalgazi’yi hep birlikte yöneteceğiz.” dedi.


CİHAN