Görevden alınan okul müdürleri dava açtı

Kocaeli'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın getirdiği yeni düzenlemeyle yeterli puanları alamayarak görevlerinden alınan bir grup okul müdürü, yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

29 Ağustos 2014 Cuma 18:13 tarihinde eklendi.
 
Görevden alınan 13 okul müdürü, Aktif Eğitim- Sen Şubesi avukatı Hüseyin Bacacı aracılığıyla yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı. Dilekçe veren müdürler adına açıklama yapan Avukat Bacacı şunları söyledi:
 
"Burada sitemimiz 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine değil, değerlendirmede adil davranmayan ve malum sendikanın hazırladığı listelerle hareket eden yetkilileredir. Yönetmelik ile ilgili tek sorunlarının görev süresi uzatılan müdürlerle ilgili değerlendirme süreci değildir.

Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, müdür tarafından belirlenecektir. Müdür yardımcıları ile müdür başyardımcılarının geleceğini okul müdürleri tayin edecektir. Okul müdürü ile iyi ilişi kuranlar tercih nedeni olacaktır. Bugün sendika olarak doğuştan sakat bu yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıyoruz. Haksızlığa uğrayan tüm okul müdürlerinin de dava açmasını istiyoruz." 

DHA