"Görevimi hep son günmüş gibi yaptım"

Bursa Valisi Şahabettin Harput, meslek ve gündelik hayatında son günmüş gibi hareket ettiğini belirterek, "Dolayısı ile hem meslek hayatımda, hem de genel hayatımda da ben bulunduğum günü son gün bilerek, her an görevden ayrılabilirim de, her an dünyadan da ayrılabilirim. Bu anlayış içinde görev yaptım ve yapmam gerekeni 'yarın nasıl olsa yaparım' diye hiç yarına bırakmadım." dedi.

Görevimi hep son günmüş gibi yaptım
12 Ağustos 2013 Pazartesi 23:50 tarihinde eklendi.

Yeni valiler kararnamesi ile birlikte Ankara merkez valiliğine atanan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yönetimi tarafından düzenlenen uğurlama programı ile Bursa'ya veda etti. Merinos Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte Vali Şahabettin Harput, BTSO yönetimi, vatandaşlar, SİAD'lar, engelliler, gazi ve şehit aileleri ile vedalaştı.

Programa katılan gruplar adına konuşmaların ardından konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feridun Kahraman, Vali Şahabettin Harput'un Bursa'da ki 5,5 yıllık görevinde sanayi ve iş dünyası ile daima iyi diyaloglar kurup iyi ilişkiler geliştirdiğini belirterek, "Bu akşam burada da görülebileceği gibi herkesin gönlüne girmeyi başarmıştır. İş dünyası kuruluşları temsilcileri olarak bizler sayın valimizi daima yanımızda ve destekçimiz olarak gördük." dedi.

"BEN DE ARTIK BİR BURSALIYIM"

Vali Şahabettin Harput'un kendin ağzından kısa bir hayat hikayesinin izlettirildiği programda duygulu anlar yaşandı. Büyük bir sevgi gösterisi arasında gerçekleşen programda konuşan Vali Şahabettin Harput, kendisinin de artık bir Bursalı sayılacağını aktardı. Sözlerine; "Çok değerli hemşehrilerim" diye başlayan Vali Şahabettin Harput, "Artık ben bir Bursalıyım. Öyle hitap ediyorum size, hemşehrilerim diyorum." şeklinde konuştu.

BTSO tarafından düzenlenen organizasyonunda Bursalılara veda etmenin heyecanı yanında, ayrılmanın da üzüntüsü içinde olduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama başlangıcı olan her şeyin sonu da var, biliyorsunuz.

Bir gün bu dünyadan da ayrılacağız. Dolayısı ile hem meslek hayatımda, hem de genel hayatımda da ben bulunduğum günü son gün bilerek, her an görevden ayrılabilirim de, her an dünyadan da ayrılabilirim. Bu anlayış içinde görev yaptım ve yapmam gerekeni 'yarın nasıl olsa yaparım' diye hiç yarına bırakmadım."

Bursa'dan yapması gerekeni yapmanın verdiği gönül rahatlığı ile ayrıldığının altını çizen Vali Şahabettin Harput, belki emekli olduktan sonra Bursa'ya sade bir vatandaş olarak dönebileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından BTSO yönetim kurulu üyeleri Vali Şahabettin Harput'a bazı hediyeler takdim ettiler. Programa katılanlarla çekilen hatıra fotoğraflarının ardından etkinlik sona erdi.

Vali Şahabettin Harput yarın saat 11.00'da düzenlenecek olan uğurlama programı ile Bursa'dan ayrılacak.


CİHAN