"Görgüm,duydum,biliyorum"

Ayhan Çarkın Sapanca’da 3 parmağını havaya kaldırarak yaptığı işaretin ‘anlayacak kişilere mesaj’ olduğunu söyleyerek “O işaret gördüm, duydum, biliyorum anlamına geliyor” dedi

Görgüm,duydum,biliyorum
26 Aralık 2011 Pazartesi 07:59 tarihinde eklendi, 1.362 kez okundu.

 

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında Ankara’da tutuklu bulunan ‘Susurluk’ hükümlüsü, eski Özel Harekât polisi Ayhan Çarkın, “üç parmak” işaretinin anlamını açıkladı. Bu işaretin anlayanlara bir mesaj olduğunu belirten Ayhan Çarkın, “Üç parmak işareti: Gördüm, duydum, biliyorum anlamına geliyor” dedi.
Sincan Cezavi’nde tutuklu bulunan Çarkın, avukatı Yaşar Sayın aracılığıyla MİT elemanı Tarık Ümit’in ölümüne ilişkin olarak Taraf gazetesine yeni açıklamalarda bulundu.

Ayhan Çarkın, “Bize Tarık Ümit’in alınmasını ve infaz edilmesini İbrahim Şahin söyledi. Ancak, Şahin de buna karar verecek yetkiye sahip değildi. Ona da emir yukarıdan geldi” dedi.
 
Ayhan Çarkın, yer gösterme işleminde cesede ulaşılmama konusunda ise “Ben Tarık Ümit’in araçtan indirildiği yeri ve cesedi attığımız yeri gösterdim. Oralar çok değişmiş. Orada 1996’da hafriyat çalışmaları, asfaltlama ve ağaçlandırma yapıldığı söylendi. Ancak, o bölgede bir cesedin bulunduğu da anlatıldı. Mahkeme benim anlattıklarımı dikkate almıyor, illa bir takım belge ve deliller istiyor. Keşke orada bir tırnak ucu bulsaydık.”
 
Anlayana mesaj
Ayhan Çarkın, gözaltına alındığında, tutuklandığında ve yer gösterme sırasında üç parmağını havaya kaldırak yaptığı işaretin üç çocuğuna olan sevgisini göstermesinin yanı sıra “onu anlayacak kişilere bir mesaj” olduğunu söyledi. Çarkın, “Üç parmak işareti; gördüm, duydum, biliyorum anlamına geliyor” dedi.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın, Ümit’in gömülmüş olma ihtimaline karşılık bölgedeki sahipsiz mezarlarda arama yaptırılmasına karar verdiği belirtildi. Alınan bilgilere göre, savcılık bölge savcılıklarına müzekkere yazarak 1994-1997 yılları arasında sahipsiz ceset olup olmadığı konusunda araştırma yapacak.
Gelen yanıtlara göre bazı sahipsiz mezarlar açılarak Ayhan Çarkın’ın “kendi ellerimle gömdüm” dediği üniversite öğrencileri için DNA testi yapılacak.

Milliyet